Miten selvitä huonoista treenipäivistä?

Meillä jokaisella on varmasti niitä. Nimittäin huonoja treenipäiviä. Näinä päivinä tuntuu, ettei oikein mikään suju, treenit tuntuu polkevan paikoillaan, on vaikeaa saada tuntumaa ja on vaikeaa keskittyä itse treeneihin. Myös mulla on näitä päiviä – viimeksi juuri tänään. Mulla oli tänään takareisipäivä, joka onkin mulle tällä hetkellä varmaan kaikista haastavin treenipäivä pohkeiden lisäksi. Ehkä sen takia, että haluan saada niihin selkeää kehitystä seuraaviin kisoihin.

Talvi/kevät 2013 tästä on aloitettu
Talvi/kevät 2013 tästä on aloitettu

Välillä tuntuu, ettei sitä kehitystä ole tullut ollenkaan, jolloin onkin hyvä selata vanhoja kuvia läpi. Monia ärsyttää fitnesstyttöjen selfiet, joissa itseään kuvataan sadasta eri kulmasta, mutta itseasiassa ne on kaikista paras kehityksen mittari. Oli sitten kuva siitä pepusta tai vatsalihaksista, niin vanhoista kuvista näkee parhaiten, mistä on joskus tullut aloitettua. Itse olen pyrkinyt säilyttämään aika paljon vanhoja kuvia ja tälläisinä huonoina päivinä palaankin aina selailemaan niitä.

IMG-20131102-WA0000Näin kilpailijana on pyrittävä pitämään treenirutiineista kiinni, jotka on tällä hetkellä mulla 5 treeniä per viikko. Kun treenaa paljon, mahtuu näihin päiviin pakostikin niitä huonoja treenipäiviä.

Mulla ei ole oikeastaan mitään taikatemppua, jolla treeneistä saisi taiottua paremmat, kun näitä päiviä sattuu kohdalle. Kuitenkin, mitä enemmän treenipäiviä kertyy, sitä enemmän  kasvaa myös todennäköisyys, että niitä hyviä sattuu kohdalle. Mullakin on joskus kausia, kun treenit ei meinaa mennä perille sitten millään. Silloin on jatkettava eteenpäin tai tehtävä jotain erilailla. Aika usein, kun tuntuu, että ei ole fiilistä ollenkaan, niin pistän ihan tahalleen itseni koville. Kokeilen isompia treenipainoja, kun viime kerralla tai lyhennän tai pidennän toistojen määrää. Yritän siis huijata itseäni unohtamaan sen huonon fiiliksen.

”Itse olen sitä mieltä, että huono treeni on parempi, kun ei treeniä ollenkaan.”

Käsitreeniä vuodelta 2013
Käsitreeniä vuodelta 2013

Sama juttu pätee puhtaasti syömiseen.

Vaikka niin rakastankin syödä puhtaasti ja ruokavalion mukaan, on sekin joskus vaikeaa.

Muistan, kun olin aloittanut ensimmäisiin kisoihin treenaamisen ja kaikki oli vielä niin uutta ja ihmeellistä, niin kuin myös syöminen. Valmentaja oli painottanut minulle, että ruoka on vähintäänkin yhtä tärkeä, kuin treeni ja että aterioita ei saa jättää väliin.

Joskus istuin varmaan tunnin treenin jälkeen kotona se ruokakippo edessä ja yritin saada sitä alas. Aluksi oli siis todella vaikeaa saada niin ”isoja” määriä hiilareita ja lihaa alas. Nykyään nuo määrät tuntuvat niin pieniltä, että sitä ei oikeastaan edes enää ymmärrä, miten vaikeaa se aluksi oli.

Kaikki se vaiva ja ehkä pieni itsensä pakottaminenkin on ollut kuitenkin kaiken sen vaivan arvoista. Olen oppinut niin  paljon itsestäni ja oman kropan toiminnasta, että en vaihtaisi mitään pois. Ja tietysti myös tullut kisamenestys on motivoinut jatkuvasti eteenpäin.

Huonot treenipäivät eivät siis missään nimessä ole syy luovuttaa tai jättää menemättä sinne salille. Täytyy koittaa päivästä toiseen löytää motivaatiota ja etsiä niitä pieniä asioita, jotka juuri sinua ajavat eteenpäin.

pauliinafitworld

4 vastausta artikkeliin “Miten selvitä huonoista treenipäivistä?”

    • Nää on vähän mielipidekysymyksiäkin, mutta selän pitäis olla suoremmassa. Nykyään pyrin tekemään kaikki kyykyt mahdollisimman suoralla selällä 🙂

  1. Tuosta kyykkykuvasta – ainakin minun mielestä se menis vielä enemän pieleen jos seisoisit taaempana? Teen ite laitteella jalkakyykyt ja asento näyttää varmasti melko pitkälle tuolta. Polviin 90° kulma.

    • Tarkoitan siis, että jalat pysyis 90 asteen kulmassa, mutta selän pitäis olla suoremmassa, niin tekisin liikkeen vielä enemmän jaloilla, eikä selkä rasitu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta