Parempi ihminen myös henkisesti

Mä oon pysähtynyt tän Tammikuun aikana miettimään itseäni vähän syvällisemmin ja olen ymmärtänyt, että henkinen puoli on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle. Viime syksy oli niin kiireinen, että sitä tavallaan juoksi vain omien tavoitteiden perässä ja lopulta olinkin niin väsynyt, että tuntui, että kaikki on umpikujassa. Menetin kaiken motivaation opiskeluun ja siinä samalla myös työhöni. Ainut asia, joka sai huomioni, oli kisaaminen. Kiire ei saisi missään tilanteessa olla syynä oman itsensä laiminlyönnille.

Olen aiemmin sortunut liian helposti negatiivisuuteen ja omannut myös paljon ennakkoluuloja. Olen ajoittain myös jonkin verran itsekäs. Tiettyyn pisteeseen se on hyväksi, mutta liiallisuuksiin mennessään ei. Olenkin nyt tietoisesti alkanut kiinnittää huomiota niihin ajatuksiin ja hetkiin, jotka yritän täyttää negatiivisella ajattelulla. Olen jollain tapaa huomannut, että asiathan ovat oikeastaan aika hyvin. Olen myös hyväksynyt sen, että mulla ei välttämättä ole kaikkea, mitä jollakin toisella on, mutta olen kuitenkin onnellinen siitä, mitä mulla jo on. Ja voihan olla, että joku haluaisi multa niitä asioita, mitä mulla on. Muista ihmisistä ja heidän ajatuksistaan voi myös oppia paljon ja aina pitäisi pyrkiä olemaan avoin myös muiden ajatuksille.

IMG_20150119_102740

Aionkin ottaa yhdeksi tämän vuoden tavoitteeksi kehittää myös sitä omaa henkistä puolta ja olla kiitollinen niistä asioista, mitä minulla on ja muistaa olla kiitollinen – ihan joka päivä. Yksi hyvä tavoite voisi olla, että sanoo jotakin positiivista, vaikka ihan pientäkin, jollekin toiselle joka päivä. Miten hyvä mieli siitä tuleekaan, kun saa toisen nauramaan tai vaan hyvälle tuulelle.

 

IMG_20150119_102952

 

Tässä listattuna muutamia asioita, joista olen tällä hetkellä kiitollinen ja tunnen onnellisuutta:

1. Olen iloinen, että olen saanut opiskelumotivaationi takaisin. On todella hienoa huomata opiskelevansa oikeaa alaa ja on maailman hienoin tunne, kun voi oppia uusia asioita ja saa uusia ajattelutapoja niin työ -kuin arkielämäänkin. Liian helposti sitä juuttuu omassa työssään tekemään asioita niillä vanhoilla kaavoilla, kun esimerkiksi opiskelu voisi tuoda uutta motivaatiota tekemiseen. Nykyään voin sanoa ylpeänä, että opiskelen tradenomiksi ja intohimoni on myynti ja markkinointi.

2. Olen kiitollinen miehestäni miehestäni, joka on tukenani joka ikinen päivä. Olen oppinut Andonen myötä myös arvostamaan enemmän perhettä ja yhteisiä hetkiä läheisten kanssa. Lupaan tehdä parhaani myös parisuhteen eteen tänä vuonna <3

3. Olen kiitollinen siitä, että mulla on työpaikka, joka on joustava ja jossa on mukavat työkaverit. Olen myös ylpeä siitä, että olen päässyt uuteen toimeksiantoon, jossa voin päästä kehittämään osaamistani ja joka hyödyttää varmasti myös jatkossakin.

4. Olen iloinen niistä muutamista uusista tuttavuuksista, joihin olen tutustunut viime vuoden lopulla. Mulla ei ole paljon ystäviä, mutta ne jotka ovat, ovat sitäkin parempia. Ne henkilöt varmaan tunnistavat itsensä tästä.

5. Olen myös kiitollinen siitä, että olen terve ja voin sen vuoksi tehdä sitä, mistä eniten saan sitä hyvän olon tunnetta, eli kisaamista. Olen kiitollinen siitä, että kroppa toimii ja pystyn kehittymään jatkuvasti ja ainakin omasta mielestäni menemään sinne mukavuusalueen ulkopuolelle.

IMG_20150119_103038

 

Onko teillä lukijoilla saman tapaisia ajatuksia?

Oletteko pysähtyneet miettimään ja löytäneet itsestänne uusia puolia?

Mikä tapa on ollut paras itsensä kehittämisessä?

pauliinafitworld

6 vastausta artikkeliin “Parempi ihminen myös henkisesti”

 1. Heippa, kiinnostais kysyä, että missä olet töissä ja mitä tehtäviä siihen kuuluu ja mitä alaa opiskelet? Aijotko vaihtaa työpaikkaa kun valmisut? Tsemppiä kisaan valmistautumiseen!! 🙂

  • Moikka! Olen töissä eräällä maailmanlaajuisella pörssinoteeratulla vakuutusyhtiöllä puhelinasiakaspalvelussa. Työtehtäviin kuuluu siis asiakaspalvelu, vakuutuksen myynti ja erilaiset back office työt. Tätä toimeksiantoa ennen työskentelin 2 vuotta samassa talossa, mutta silloin työskentelin yhdelle Suomen suurimmalle matkatoimistolle, myös puhelinpalvelussa.

   Pohjakoulutukseltani olen matkailupalvelujen tuottaja, eli amis pohja. Nyt opiskelen Haaga-Heliassa tradenomiksi, opintoja on nyt n. Puolet suoritettu. Opinnoissa suuntaudun markkinointiin. Kun saan opiskelut loppuun niin tarkoitus on siirtyä tekemään markkinointialan töitä ja tavoitteena olisi, että olisin silloin ylemmissä tehtävissä, kuin asiakaspalvelussa. 🙂

   Kiitos paljon tsempistä, sitä tarvitaan! 🙂

 2. Oman elämäni inventaario -Hyvinvointihaaste verkkokurssin muodossa antoi mulle hyvää sysäystä pohtia. Noita henkisiäkin puolia itsestä ja eri hyvinvoinnin osa-alueita. Suosittelen osallistumaan 🙂

  http://outikarita.fitfashion.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta