Miten luoda suosittu Instagram -tili?

Mulla on tällä hetkellä vähän päälle 6600 seuraajaa Instagramissa ja näin Suomen mittapuulla se taitaa olla suht iso määrä, ottaen huomioon, etten ole mikään julkisuuden henkilö tai vastaavaa. Mä itse liityin Instagramiin kesällä 2013 ja nuo 6600 seuraajaa ovat tarttuneet mukaan matkan varrella. Jossain vaiheessa talvella Instagramissa oli päivitys, jossa kaikki ”haamukäyttäjät” poistettiin sovelluksesta, jolloin itseltänikin taisi lähteä sellaiset 1500-2000 seuraajaa. Nämä seuraajat olivat siis olleet haamuseuraajia tai tykkääjiä.

Tällaisia seuraajia on mahdollista ostaa itselleen, mutta en ole ikinä oikein ymmärtänyt, mikä idea siinäkin on. Nuo haamuseuraajat eivät kuitenkaan ole oikeita ihmisiä, joten voiko tuntua kauhean imartelevalta, että oikeat ihmiset eivät pidä kuvistasi? Tällaiset ostetut seuraajat tunnistaa myös helposti siitä, että käyttäjällä saattaa olla 10 000 seuraajaa, mutta kuvissa on esimerkiksi ainoastaan 100 tykkäystä. Tuollaisella seuraajien määrällä tykkäyksien määrän tulisi olla melkein kymmenkertainen.

Mä ajattelinkin nyt tässä postauksessa paljastaa niitä asioita, jotka mielestäni ovat tärkeitä, jos haluat saada Instagram -tilillesi paljon niitä oikeita seuraajia ja tykkääjiä. Mielestäni ei ole mitään pahaa siinä, jos haluaa kasvattaa seuraajamääriään Instagramissa, koska onhan Instagram kuvapalvelu, jossa ideana on, että mahdollisimman moni huomaa kuvasti ja sitä kautta saat itsellesi uskollisia seuraajia.

 

 

Tässä muutamia hyväksi kokemiani vinkkejä ihan tilin perustamisesta lähtien:

 

Kansainvälinen ja helposti muistettava nimimerkki

Ihan ensimmäinen askel Instagram -tilin perustamisessa on miettiä tilillesi nimi, joka tulee näkymään profiilissasi ja aina kun tykkäät toisten käyttäjien kuvista. Nimeksi kannattaa valita mahdollisimman yksinkertainen nimimerkki, joka jää ihmisten mieleen ja on helppo etsiä Instagramin hakupalvelun avulla.

Oma nimimerkkini on pauliinafit, joka on lyhyt ja ytimekäs. Jos nyt haluaisi oikein viilata pilkkua, niin kirjoittaisin nimimerkkini yhdellä i -kirjaimella, jolloin se olisi myös ulkomaalaisten suuhun sopivampi. Ei siis välttämättä kannata valita nimimerkiksi vaikkapa omaa suomalaista sukunimeään, joka sisältää erikoiskirjaimia, kuten ä -kirjaimia, koska Instagram -käyttäjät ovat kuitenkin kansainvälisiä ja aika pieni osa on oikeasti meitä suomalaisia.

 

Yhtenäinen aikajana ja tyyylikkäät kuvat

Valitse Instagram -tilillesi jokin tietty aihepiiri, josta suurimmaksi osaksi postaat kuvia tai vielä parempi vaihtoehto on pysytellä kokonaan yhdessä ja samassa aihepiirissä. Itse olen valinnut aihepiirikseni selkeästi fitnesskuvat ja postaan Instagramiini lähes pelkästään omia treenikuviani -tai kasvokuviani. Yhtenäinen aikajana antaa muille käyttäjille kuvan helposti seurattavasta käyttäjästä ja he voivat olla varmoja, että tarjoat kuvillasi heille juuri sitä, mihin myös he tuntevat intohimoa. Fitnessaiheisen käyttäjän seuraajat ovatkin siis yleensä juuri fitneksen harrastajia ja hakevat muiden käyttäjien seuraamisesta esimerkiksi motivaatiota omiin treeneihinsä.

Tässä onkin yksi syy siihen, miksen koskaan osallistu Instagram -tililläni esimerkiksi erilaisiin kilpailuihin ”pukeudu möröksi ja ota itsestäsi kuva Instagramiin” tai ”todista omaavasi hyvä itsetunto postaamalla itsestäsi kuva juuri heränneenä”. Ei ei. Jos mielit säilyttää seuraajasi, niin postaa ainoastaan hyvälaatuisia ja tarkoin harkittuja kuvia. On hyvä myös käyttää kuvanmuokkausohjelmia, joita on älyttömän helppo käyttää esimerkiksi Samsungilla. Instagramin ei tarvitse olla mikään todiste siitä, kuinka aito ihminen olet, vaan saat tehdä galleriastasi juuri sen näköisen, kuin haluat. Muita käyttäjiä kiinnostaa juuri sinun tyyliset kuvat.

bikini fitness

 

Älä postaa liian usein tai käytä liian pitkiä kuvatekstejä

Tämä on virhe, jonka aika moni helposti tekee, eli postaa liian monta kuvaa saman päivän aikana. Varsinkin, jos seuraa paljon muita käyttäjiä, tapahtuu Instagram -feedillä muutenkin niin paljon päivän aikana, että kymmenen kuvaa päivässä postaava tyyppi saattaa aiheuttaa sen, että joidenkin muiden kuvat jäävät täysin näkemättä. Jos huomaan, että olen alkanut seurata tällaista himopostaajaa, niin poistan sellaiset hyvin nopeasti. 

Hyvä postaustahti olisi 1-3 kuvaa päivässä ja mieluiten eri aikaan päivästä. Kannattaa muuten huomioida aikaero kuvien lisäämisessä, jos haluaa varmistaa, että myös maailman toisella puolella asuvat käyttäjät näkevät joskus kuvasi. Jos postaat kuvan Instagramiin aamulla, niin esimerkiksi amerikkalaiset käyttäjät vetävät vielä sikeitä, eivätkä tule koskaan näkemään hienoa kuvaasi.

Myös liian pitkät kuvatekstit ja asiaan kuulumattomat ”hastagit” ärsyttävät. Kovinkaan moni ei jaksa lukea älyttömän pitkiä kuvatekstejä, jolloin yleensä pidemmät tarinat jäävät lukematta, jollei kyseessä ole joku henkilö, jota fanaattisesti seuraat. Käytä myös asiaan kuuluvia hastageja, jotta kuvasi näkyy juuri näissä yhteisöissä muille käyttäjille. Kun kirjoitat kuvatekstejä, niin kirjoita ne mieluummin englannin kielellä. Kovin moni ei jaksa seurata käyttäjää, jonka elämään ei pääse mukaan millään lailla, kun kuvatekstit on kirjoitettu sellaisella kielellä, josta ei ymmärrä mitään.

bikini fitness

 

Tykkäile, seuraa muita käyttäjiä ja hyödynnä muuta sosiaalista mediaa

Nyt paljastan salaisuuden, jolla itse olen hankkinut suurimman osan seuraajistani. Ne eivät ole suinkaan putkahtaneet tililleni ainoastaan oikeiden hastagien tai ajoituksen avulla, vaan olen itse Instagramissa erittäin aktiivinen. Tykkäilen paljon muiden käyttäjien kuvista esimerkiksi ”fitness” tai ”bodybuilding” -yhteisöissä, joista monet sitten lähtevät seuraamaan. Tykkäilyyn menee helposti paljon aikaa, mutta se on yksi tehokkain tapa saada seuraajia. Tehokkain tapa tietysti on seurata muita käyttäjiä. Tärkeintä siis on, että teet itsekin itsesi kuuluville muille käyttäjille, etkä oleta, että käyttäjät löytävät tilillesi tuosta noin vain.

Kannattaa myös hyödyntää muuta sosiaalista mediaa Instagram -tilin markkinoimisessa. Aika useilla Instagram -kuvat näkyvät myös Facebookissa, kun ne on julkaistu. Tietysti jos omaat blogin, niin mainosta tiliäsi siellä ja linkitä kaikki sosiaalisen median profiilit toisiinsa.

bikini fitness

 

Tässä oli nyt oikeastaan tärkeimmät vinkit, jotka tulivat mieleeni. Tämän postauksen kuvat on otettu juuri ennen ensimmäisiä bikinikisojani keväällä 2013. Mukava joskus selailla vanhoja kuvia ja tajuta, miten kovasti tuostakin on tultu eteenpäin niin henkisesti, kuin fyysisestikin 🙂

pauliinafitworld

6 vastausta artikkeliin “Miten luoda suosittu Instagram -tili?”

  1. nyt oli kyllä pakko kommentoida kun tää postaus veti aika sanattomaks 😀 tuli vaan mieleen että mitä ihmettä mä just luin. en tienny että joku oikeesti keräämällä kerää seuraajia, oon aina aatellu että se on joku ala-astelaisten juttu kun suositulta näyttäminen on maailman tärkeintä? jokanen tehköön mitä huvittaa, mutta mä oon aina kuvitellut että instagramin tarkotus on jakaa paloja elämästä lähinnä kavereille ja tutuille ja jos nyt jotkut tuntemattomat jotain inspiraatioo omasta elämästä saa niin mikäs siinä. mitä sitten tavoittelet mahdollisimman suurilla seuraajamäärillä? jos haluat että ihmiset inspiroituu sun jutuista, niin eiköhän ne sinne löydä ihan itsekin ja seuraa jos haluaa seurata. en nyt ollenkaan ymmärrä tota oman tilin tuputusta seuraajia varten. tulee vaan mieleen että haluaa nostaa omaa arvoonsa muiden silmissä kun tekee noin, tuskimpa sillon olis kamala hinku saada seuraajia jos kukaan mun kun sinä itse et sitä määrää näkis. tulipas sekalainen viesti ja en saanut kyllä sanottua puoliakaan mitä piti kun oon jotenki nii hämmentyny että joku oikeesti ajattelee noin. mutta ei mulla muuta hyvää päivänjatkoo 😀

    • Sitä se sosiaalinen media on ja niin se toimii. Mä en taas tajua mitä järkeä niitä kuvia on jakaa, jos niitä ei nää kukaan muu, kuin sinä itse.

    • eikö mitään pidä sitten kyseenalaistaa ja pitääkö kaikkeen mennä mukaan koska ”niin se vaan toimii?” apua.

    • ja tosiaan, en mä tiedä onko esimerkiks 200 ihmistä ”kukaan”. tuskimpa kukaan siellä täsin itselleen niitä kuvia jakaakaan, siks onkin kaverit ja tutut.

  2. Samaa mieltä kyllä ekan kommentoijan kanssa. En edes ajattelut että joku vois miettiä tommosia asioita 😀 mutta joo jokainen tallaa tyylillään. Jollain tavalla vaan pelottavaa kuinka paljon somen antama kuva ihmisestä joillekin merkitsee

  3. Hah, oli pakko kommentoida noiden negatiivisten kommenttien perään – mun mielestä tää oli hyvä postaus ihmisille, jotka haluaa keräämällä kerätä seuraajia. Niin se some toimii ja sehän on periaatteessa sosiaalisen median tarkoituskin, olla sosiaalinen, joko sitten ihan vaan omalle lähipiirille tai sitten halutessaan kaikille muillekin. 🙂 Eikä se tarkoita, että some tai Insta on ihmisen koko elämä, vaikka siihen enemmän ja erilailla panostaisikin. Mun mielestä se on vaan hauska ”harrastus”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *