Jyväskylän NFE karsinnat – tulokset ja oma arvioni

Eilen tosiaan koitti se päivä, jota olen koko viikon odottanut. Jyväskylän paviljongissa kilpailtiin SM -kilpailupaikoista. Kirjoitinkin jo tuossa perjantaina postauksen bikinisarjojen omista suosikeistani. Jos et ole vielä lukenut aiempaa postausta, niin kannattaa lukea se ennen tätä, koska tässä postauksessa kerron lopulliset tulokset ja annan oman arvioni niistä. Perjantaiseen postaukseen pääset tästä.

Aion myös tällä kertaa keskittyä ainoastaan bikinisarjojen tuloksiin ja arvioihin. Toisaalta olisi ihan hauska arvioida esimerkiksi classic bodybuilding -kilpailijoita näin bikini fitness -kilpailijan näkökulmasta, mutta ehkä jätän sen tällä kertaa väliin ja keskityn siihen, minkä parhaiten osaan 🙂

Laitetaanpas tästä suoraan tulokset esiin bikinisarjoista:

Bikini fitness -160cm

1. Tanja Sundell, Team Beyond Belief, Turku
2. Eevi Teittinen, Team Mayor’s, Helsinki
3. Pirita Lindroos-Sipiläinen, Team Sportlife, Viiala
4. Pauliina Hatunen, W.O.M., Helsinki (M)
5. Sari Viljanen, Badass Fitness Team, Vantaa
6. Taru Tikka, Team Sportlife, Tampere

Bikini fitness -163cm

1. Emmi Nenonen, Team Solana, Espoo
2. Edita Kallio, Team Badass Fitness, Helsinki
3. Eve Heikkinen, Team 24 Gold, Helsinki
4. Nina Lagerström, Team Figurator, Kokkola
5. Ruut Maria Venäläinen, Team Sportlife, Vantaa
6. Karla Olkkola, Team Fitstars, Helsinki

Bikini fitness -168cm

1. Nina Suomi, Team Sportlife, Helsinki
2. Sanna-Maria Myllykangas, Team 24gold, Kerava
3. Krista Seuna, Team Sportlife, Helsinki
4. Emmi Juhala, Team Trifinity, Tampere
5. Sabina Saarinen, Team Trifinity, Larsmo
6. Laura Pelkonen, Team 24 Gold, Tuusula

Bikini fitness +168cm

1. Jenni Levävaara, Team Mayor’s, Helsinki (M)
2. Jade-Yolanda Huhtamäki, Team 24 Gold, Turku
3. Jenni Ahosilta, Team W.O.M, Helsinki
4. Marika Hongisto, Team FullMetal, Hämeenlinna
5. Suvi Iso-Kuusela, Pro Elite Team, Helsinki
6. Laura Jyrinki, Team 24 Gold, Jyväskylä

    Aloitetaan -160 cm sarjasta, jonka voittajista kuva alla:   bikinifitness-nfe-karsinnat

Mun on pakko vähän kehaista itseäni edelliseen blogipostaukseen viitaten, koska lähes kaikki voittajasuosikkini sijoittuivat kuuden parhaan joukkoon sarjoissaan. Tässä ylläolevassa kuvassa on keskellä voittaja Tanja Sundell turkooseissa bikineissä, jonka veikkasinkin sijoittuvan tästä sarjasta ja Tanja veikin ansaitusti voiton. Viittasin edellisessä postauksessa siihen, että jos Tanja on saanut kehitettyä myös alakroppaa ja on yhtä tiukassa kunnossa, on mitali aivan varma.

Ylläolevasta kuvasta näkee todellakin, että pakara -ja jalkatreeniä on tehty. Kokonaisuus on todella sopusuhtainen ja sopivan kireä. Toiseksi sijoittui Eevi Teittinen, joka oli itselleni vähän sellainen jokerikortti, koska Eevi ei ole kauheasti postaillut kuvia kisakunnostaan. Hyvä paketti myös hänellä ja look on ihanan raikas. Neljänneksi tullut Pauliina Hatunen on jo vanha konkari kisaamisessa ja itse olisin ainakin kuvien perusteella sijoittanut hänet kolmannelle tai toiselle sijalle. 

bikinifitness-nfe-karsinnat

Ylläolevassa kuvassa -163 cm sarjan finaalikuusikko. Näin kuvien perusteella olisin veikkanut voittajaksi joko toinen oikealta olevaa Eve Heikkistä tai oikeassa reunassa olevaa Karla Olkkolaa. Mielestäni Eve ja Karla menevät sopusuhtaisuudessa voittajan ohi aika selkeästikin. Kilpailua on toki vaikeaa arvioida pelkästään näin kuvien perusteella ja voi olla, että voittaja on mennyt ohi esimerkiksi paremman esiintymisen ansiosta.

Tämä onkin sellainen asia, joka saattaa helposti harmittaa muita kilpailijoita. Esiintyminen on kilpailuissa suuressa roolissa, sitä ei voi kieltää, mutta kyllähän se harmittaa, kun ohitse menee kilpailija, jonka fysiikka ei välttämättä ole niin loppuun saakka hiottu. 

bikini fitness-nfe-karsinnat

Noniin ja sitten päästään -168 cm sarjaan, joka kiinnosti itseäni henkilökohtaisesti eniten, koska olisin kilpaillut juurikin tässä sarjassa, jos olisin päättänyt osallistua karsintoihin. Tässä sarjassa tuli vastaan muutama aika iso yllätys. Mähän veikkasin, että tässä sarjassa tulisi sijoittumaan kuuden parhaan joukkoon Krista Seuna, Sabina Saarinen, Nina Suomi, Niina Laukkanen ja Emmi Juhala.

Aika hyvin olin veikannut, vaikka itse sanoinkin, nimittäin tuosta mainitsemastani joukosta kaikki paitsi Niina Laukkanen sijoittuivat kuuden parhaan joukkoon. Palataan siihen myöhemmin, miksi Niina Laukkanen ei ollut tuossa joukossa, koska kuuden parhaan joukosta pois jääminen oli mielestäni aika yllättävää.

Kolmantena oikealta on sarjan voittaja Nina Suomi aniliinin värisissä bikineissä. Nina on kokenut kilpailija ja uskon, että kokemus on näkynyt lavalla rentoutena ja hyvänä esiintymisenä. Ja onhan Nina tuosta joukosta mielestäni kireimmässä ja sopusuhtaisimmassa kunnossa. Nina kyllä ansaitsi voittonsa tässä sarjassa. Kolmanneksi sijoittui Krista Seuna (toinen oikealta), jota olinkin veikannut kolmen parhaan joukkoon.

Näin kuvien perusteella olisin sijoittanut Kristan toiseksi tulleen Sanna-Maria Myllykankaan (kolmas vasemmalta) ohi. Mielestäni Kristalla lihakset ovat täyteläisemmän näköiset ja koko vartalo on linjakkaampi kokonaisuudessaan. Neljänneksi sijoittui Emmi Juhala (toinen vasemmalta), joka on mun oma kestosuosikki tässä lajissa. En osaa sanoa, onko suorituksessa ollut jotakin, jonka vuoksi sijoitus on vasta neljäs. Kroppansa puolesta Emmi voisi hyvin olla kolmen parhaan joukossa.

Sabina Saarinen sijoittui kuudenneksi (reunassa oikealla). Instagram kuvien perusteella olisin odottanut kireämpää kuntoa, mutta onhan tässä vielä aikaa SM -kisoihin, jonne Sabinalla on jo paikka valmiina. SM -karsintojen sijoitukset enteilevät yleensä aika hyvin SM -kilpailujen lopullisia sijoituksia. Itse sijoituin viime syksynä Tampereen karsinnoissa toiselle sijalle ja SM -kisoissa pronssille. Vaikka SM -kisoihin on aikaa vielä kolmisen viikkoa, niin ei siinä ajassa kuitenkaan ihmeitä pysty tekemään. Rasva ei pala hetkessä ja mielestäni jo karsinnoissa pitäisi olla nähtävissä jotakin tulevasta SM -kunnosta. 

Sitten tullaan siihen, mikä yllätti minut ainakin ihan täysin. Niina Laukkanen ei ollut finaalissa. Tässä allaolevassa kuvassa keskellä Niina Laukkanen.

laukkanen

Instagram päivitysten perusteella Niinan lopullinen sijoitus sarjassa on kuulemma ollut kymmenes. En jotenkin usko, että esiintyminen olisi mennyt niin pieleen, että sijoitus olisi laskenut noinkin paljon. Mielestäni Niinan look on myös raikkaampi, kuin viime syksyn SM -kisoissa ja poseeraukset ovat enemmän naisellisempia ja bikiniin sopivia. Koko pakettia on hiottu, mutta sijoitus silti kymmenes.

Täytyy sanoa, että tämä laji on raaka. Vaikka olisit erittäin omistatunut ja kylmäpäinen kilpailija, kuten Niina, niin silti voi sijoitus olla mitä tahansa. Mielestäni Niina olisi kuulunut ehdottomasti kuuden parhaan joukkoon. Niinalla tosin on jo valmiina paikka SM -kilpailuun, joten nähtäväksi jää, nähdäänkö siellä pommi 🙂

Tässä vielä alla pitkän eli +168 cm:n sarjan voittajat.    168yli

Kuvassa kolmas vasemmalta on Jade-yolanda Huhtamäki, jota veikkaisinkin top 3 joukkoon. Aivan vasemmalla on Laura Jyrinki, joka sijoittui tällä kertaa kuudenneksi. Kuvassa kolmas oikealta on Jenni Levävaara, joka on kyllä voittanut tämän sarjan ihan ansaitusti. Jennin look on vain näistä parhain, sille ei voi vain mitään. Kroppa on sopivan kireä ja Jenni erottuu kuuden joukosta edukseen. Jenni on kyllä aivan varmasti yksi ennakkovoittajasuosikki SM -kilpailuissa. 

Kun selasin Bodylehden kisakuvia silmiini eräs kuva.

IMG_20150920_154343

 

Olen joskus aiemmin kirjoitellut valmennuksen ja valmentajan vastuusta. En nyt lähde arvostelemaan kenenkään kisakuntoa, mutta ylläolevaa kuvaa katsomalla ehkä ymmärrätte, mitä tarkoitan.

Haluaisin herättää vähän keskustelua, että onko kovin reilua, että astelet lavalle puolikuntoisena ja kisakuvaaja ikuistaa sinusta kuvia, jotka jäävät nettiin jopa ikiajoiksi?Ihmettelen kerta toisensa jälkeen, että miten tälläistä pääsee edes tapahtumaan. Elävätkö nämä kilpailijat niin siinä ympäristössä, että järjen ääni sumentuu, kun valmentaja, ystävät, puoliso ja lähipiiri hokevat sinulle, että olet niin loistavassa kunnossa, vaikka totuus olisi aivan toinen. Ei pidä vähätellä kenenkään lavalle astumista, mutta mielestäni pitäisi edes hiukan osata katsoa itseään kriittisesti, ennen kuin sinne lavalle astelee. 

Tässä oli oma arvioni eilisistä karsinnoista. En tiedä, kuinka moni blogini lukijoista seuraa IFBB:n kilpailuja täällä Suomessa, mutta ehkäpä tästä postauksesta saa jonkin verran osvittaa siitä, millaisia bikinikilpailut yleisesti ottaen ovat. Palaan varmasti näihin arvioihin viimeistään SM -kilpailuissa lokakuussa. 

 

pauliinafitworld

43 vastausta artikkeliin “Jyväskylän NFE karsinnat – tulokset ja oma arvioni”

  • 171. Linda Kantanen, Team Fullmetal, Jyväskylä

 1. Samaa mieltä tuon Laukkasen sijoituksen kanssa. Olisi mun mielestä kuulunut ehdottomasti kuvien perusteella jopa kärkikolmikkoon, eikä tuo kymmenes sija ole mitenkään perusteltu.
  Krista Seunan edelle olisin pistänyt muutaman kilpailijan edelle, koska kuvissa alakroppa näytti liian dominoivalta ja ehkä jopa nesteiseltäkin? Mutta juu, nää on vaan näitä mun omia horinoita 😀

  • Samaa mieltä! Oon ihan täysin peukut pystyssä, että Niina pärjää SM -kisoissa, joissa hänellä jo paikka valmiina.
   Juu kyllähän tuosta on varaa vielä kiristää ja uskon, että myös Kristalla nähdään tiukempi paketti SM -kisassa 🙂

 2. Takaposeja jos katsoi niin Krista Seuna ei olisi kuulunut edes top 6. Alavartalossa paljon extraa ja jalat melkein kaksi kertaa paksummat kuin muilla. Vartalon pitäisi ymmärtääkseni olla tasapainossa eikä alavartalon huomattavasti yläkroppaa isompi ?! Muista olen samaa mieltä sun kanssa. Emmin ja Niinan huonot sijoitukset tuli yllärinä kuvien katsomisen jälkeenkin. Huomasi miten joissain pituussarjoissa taso oli huomattavasti kovempi kuin toisissa (esim nuo alle 160cm vs yli 168cm). Jenni Levävaara on käsittämättömän hyvä ja voitti myös mastersit kirkkaasti! SM-kisoja odotellessa, hyvä analyysi!!

  • Itse en kiinnittänyt tuohon huomiota. Täytyy tässä piakkoin selailla kuvia vielä uudelleen. Mutta Emmistä ja Niinasta olen täysin samaa mieltä. Toivottavasti Niina nähdään top 6:ssa SM -kisoissa, jonne hän on hyvällä tsempillä menossa tämän huonon kisan jälkeen. Jenni Levävaara on tosiaan upea ja mielestäni parempi, kuin keväällä! 🙂

 3. Voih…tätä viimeistä kuvaa tarkastelin myös itse bodyn sivuilla. Eikö kukaan, kukaan!? ..voinut sanoa totuutta hänelle….sen ymmärrän että takahuoneessa voi olla jo myöhäistä tuoda asia esiin.

  • Jep. Ymmärrän, jos on tiedostettu jo heti alkuun, että tuolla kunnolla ei tulla pääsemään mitaleille, mutta jos on oltu tosissaan, niin säälittää tytön puolesta.

 4. Huh toi vika kuva osui myös omiin silmiin,vaikken olekaan lajin asiantuntija..ihmetyttää miten on edes mahdollista että tuossa kunnossa mennään lavalle..

 5. ”En tiedä, kuinka moni blogini lukijoista seuraa IFBB:n kilpailuja täällä Suomessa” Miks sä vähättelet lukijoitas? Eiköhän aika moni sun ”lukijoista” ole kiinnostunut samoista asioista, kuin sinä joten eiköhän ole aika luonnollista, että monet meistä seuraavat näitä kisoja? Löytyy varmaan muutama, jotka jopa kisaavat tuolla? Hohhoh.

  • Nyt en kyllä ymmärrä, kuinka tuosta lauseesta voi millään ilveellä saada vähättelevän vaikutelman 😀 Ihan väkisinkö se on etsittävä jotakin moitteen aihetta?

  • Hoh hoh pitäskö sun vähän rauhoittua. En usko että tarkoituksena oli nyt sentään vähätellä. Se oli vain kysymys. Turha tommoiseen asiaan on takertua. Itse en seuraa kisoja hirveästi mutta silti tykkään lukea pauliinan blogia 🙂

  • Ei tosiaan ollut tarkoitus vähätellä mun lukijoita. Ajattelin tuolla kommentilla lähinnä niitä, jotka eivät välttämättä niin seuraa fitnesiä ja kilpailuja. Ihana kuulla, että lukijoissa on myös kilpailijoita.

 6. Tuosta -163cm-sarjan voittajasta kyllä pakko sanoa (vaikken edes muista nimeä), että oli rakenteeltaan aivan ylivoimaista parhaimmistoa koko kisassa, joten voitto meni kyllä ihan ansaitusti.

 7. Itse katselin myös tuota viimeistä kuvaa ja tuli mieleen, että jos tarkoituksena ei olekaan ollut ”voittaa” mitään vaan on esim. laihduttanut huomattavasti (löysä nahka) ja haluaa todistaa itselleen näyttämällä kroppaansa julkisesti, että ”mä tein sen!”. Tämä oli mun teoria, mitä tukee myös ei-niin-harjotellut poseeraukset.

  • Mulle tuli samaa mieleen. Ilmeisesti tämä kunto on kyseiselle kilpailijalle oma paras kunto. Mahtavaa, että on saavutettu tuloksia, mutta kisalavalle, really? huhhuh…

 8. Viimeinen kuva pisti kyllä silmään… Onko kenelläkään tietoa kuka hän on? Kiinnostaisi tietää.. Samoin kiinnostaisi tietää, missä tiimissä hän kisasi ja ketä hänen valmentajansa on..
  Mielestäni tässä on taas hyvä esimerkki siitä, kuinka äärettömän tärkeää olisi olla hyvä, osaava, rehellinen ja ammattitaitoinen valmentaja!

  • 171. Linda Kantanen, Team Fullmetal, Jyväskylä

   En tiedä lavalle astumisen taustoja, mutta erittäin hyvä kommentti, olen täysin samaa mieltä!

 9. Voi ei tuo viimeinen kuva… ei ole edes niin harvinaista että tällaista karsinnoissa tapahtuu.. tämän takia minusta karsinnoissa pitäisi olla jonkinmoinen nopea esiseula tuomaristolta ennen lavalle astelemista ettei moista pääsisi tapahtumaan. Vaikka rekisteröinti tilaisuudessa edellisenä iltana tai jotain.. Tuskin on tästä ihmisestä kivaa lukea kaikkia kommentteja mitä some mahdollisesti tulee suoltamaan.

 10. Mä kyllä komppaan edellisiä, että Seunan ei todella ois kuulunu olla kärkikolmikossa, ei välttämättä lainkaan finaalissa. Ja oon siis itse lajin harrastaja myös joten koen tietäväni vähäsen jotain jostain. Tosiaan hänellä kokonaisuus kaukana tasapainoisesta ja kunto oli todella vajaa. Luulen että meni hänen ja Laukkasen sijoitukset väärinpäin 😀

  • Heh aika pommi jos on mennyt 😀 Toivottavasti Niina on mitaleilla SM -kisassa 🙂

 11. Bikini fitness -160cm
  170. Pauliina Hatunen, W.O.M., Helsinki (M)
  171. Linda Kantanen, Team Fullmetal, Jyväskylä
  172. Eevi Teittinen, Team Mayor’s, Helsinki
  173. Taru Tikka, Team Sportlife, Tampere
  174. Tanja Sundell, Team Beyond Belief, Turku
  175. Pirita Lindroos-Sipiläinen, Team Sportlife, Viiala
  176. Sari Viljanen, Badass Fitness Team, Vantaa
  177. Victoria Sippus, Team Trifinity, Vaasa
  178. Elina Raudasoja, Team Fitfarm, Muurame
  179. Mikaela Kääriäinen, Team Golden Life, Kauniainen

 12. Miksi kyselette nimiä täältä kun voitte jokainen lukea kilpailijalistoista netistä nimet? Jokainen näkee kuvista numeron, ja numeron perusteella näkee nimen.

 13. MIe en kyllä ymmärrä tota Teittisen sijoitusta.. ehken sit ymmärrä bikinistä yhtään mitään, mutta eihän hällä oo kunnolla muotoa olkkiksissa saatikka pakaroissa?? ..jos miettii noita kv-bikininaisia niin eroa on kuin yöllä ja päivällä lihojen suhteen. ;(

  • En niin tarkkaan selannu hänen sarjan kuvia, mutta oikeassa olet, kv-kisoihin tarvii vielä treenata

 14. Mä en itse ymmärrä ton Eevin sijotusta. Vähä sama kun viime vuonna Lindamanuellan kanssa.
  Oli tyttöjä jotka on paljo paremmassa tikissä ja sit tollee ”puolkuntoset” sijottuu noin hyvin..
  Krista sijoittu mun mielestä hyvin! Haukkujat voi sanoo mitä vaan mut et hänen jalat on isommat kuin muitten niii…. what a bullshit!
  Mun mielestä hyvä kroppanen tyttö ja kovan duunin tehny!
  Mä en kans tajuu miks Niina Laukkanen ei sijoittunut?
  Oliko hän sit liian kovassa kunnossa? Tuntuu et täällä bikini sarjassa arvostetaa hieman pehmeyttä ettei olla ihan tikissä….
  Ehkä lahdessa ollaa oikeudenmukaisia oikeille tytöille! 🙂
  Tsemiii PAULIINA sulle! Teit kyllä oikein päätöksen että tän syksyn skippaat ja ens vuonna sit räjäytät kunnolla 😉

  • Niinkun tossa aiemmin sanoin, niin en niin tarkkaan selannut Eevin Sarjan kuvia, mutta toki duunia täytyy vielä tehdä.
   Lindamanuellan kanssa olen kanssasi samaa mieltä. Hänen sarjassaan oli tosiaankin tiukemmassa/paremmassa kunnossa olevia tyttöjä ja ihmettelin SM -kisojen jälkeen, että mikseivät jotkut olleet finaalissa. En viitsi nyt alkaa spekuloimaan sen tarkemmin, mutta harmi juttu.
   Joo en mäkään kyllä oo Kristassa tota huomannu. Kristalla on just kaikin puolin sopusuhtanen ja bikiniin sopiva kroppa. Varmasti SM -kisoissa nähdään vielä kovempi paketti.
   Mitä nyt asiasta olen jutellut ihmisten kanssa, niin ilmeisesti Niina olis ollut liian kovassa kunnossa. En kyllä sinänsä ymmärrä, koska kv -kisoissa tolla kunnolla olis oltu varmaan top 3:ssa. Ja kun katsoo viime viikonlopun Bikini Olympiankin top 6… Narmin Assria esim… aika ison ja kireen näköinen oli. Mä toivon niiin samaa, että Lahdessa mitalit menee oikeille tytöille!
   Hihi kiitos paljon tsempeistä ja ihana kuulla, että uskoa löytyy mun tekemiseen!! 🙂

 15. Katselin kans kisakuvia, ja kieltämättä joukosta erottui. Mäkin mietin oisko kyseessä synnytyksen jälkeen palautuneemman kuosin juhlistus tai toimittaja tekemässä juttua kokemuspohjalta. Ihan kaunis kroppa hänellä, mutta normaalikaunis, ei kisaversio.

  • Ei ole kyllä synnytyksen jälkeinen eikä toimittaja… Tiedän tytön (valmistui samasta lukiosta 2014 eikä kyllä ole hankkinut lasta tässä välissä) ja kuulin viime syksynä että on lähdössä kisaamaan. En kyllä osaa sanoa yhtään mikä on valmistautumisessa mennyt pieleen koska oli musta jo syksyllä ’pienemmän’ näköinen mitä lavalla. Erityisen jännä on että kyseisellä henkilöllä on kuitenkin jonkun verran taustaa kilpa aerobicistä jne…

  • Mielenkiintoista tietää. En tosiaan tiedä ollenkaan tytön taustoja/en tunne häntä

 16. Ehkä vähän moraalitonta sulta herättää keskustelua toisesta huonokuntosesta likasta omassa blogissa. Hassua että aina puhutaan että on niin julmaa kun bikinifitness tyttöjä julkisesti arvostellaan, mutta sitten kun joku on tossa kunnossa niin arvostelu on ihan jepa.

  Mä veikkaan, että tuo on ollut provosoimassa. Ei se nyt varmaan kovin tosissan tuolla ole ollut.

  • Ymmärrän näkökantasi, mutta kirjoitan myös ihan avointa blogia, jossa kerron omia mielipiteitäni. Mun mielestä tollasella kunnolla ei pitäisi osallistua urheilukilpailuun, paitsi jos tiedostetaan, että ei olla siellä mitalisijoilla.

 17. Ketä suosittelisit valmentajaksi jos kisoihin haluaa? Olitko tyytyväinen Andoneen?

  • Itse valitsisisin kokeneen valmentajan, joka valmentaa vain muutamaa. En nyt osaa heti sanoa jotakin tiettyä nimeä, kun riippuu niin sun tavoitteista.
   Olin kyllä todella tyytyväinen Andonen valmennukseen, hänen kanssaan suurin kehitys tapahtui.

 18. Tiesin ton Lindan silloin kun oli kisadietillä. Hänelle ei tuntunut olevan niin tarkkaa, mitä syö. Aamupuuroon hänen mielestään voi helposti laittaa 3 pientä voi rasiallista voita päälle ilman että se haittaa dieettiä. Myös suklaa patukan tai munkin voi syödä silloin tällöin. Ei oikeastaan kiinteytynyt koko dietillään ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta