4 yleisintä virhettä miksi et kehity

Treenaaminen ja kehittyminen on itseasiassa aika yksinkertaista, kun sen oivaltaa. Kehittyminen on loppujen lopuksi kiinni pienistä asioista ja ajattelinkin nyt koota tähän postaukseen neljä yleisintä virhettä, jotka estävät kehittymisen. 

 

Syöt väärin tai liian vähän 

Oikein syöminen ei tarkoita sitä, että kaikki ruoka pitäisi käyttää vaa’alla, vaikkakin se on hyvä apuväline painon hallinnassa. Perusasiat kannattaa kuitenkin ottaa haltuun. Proteiinia tulisi esimerkiksi syödä 1,5-2g per painokilo, kun puhutaan treenaavasta ihmisestä ja lautasella tulisi olla monipuolisesti proteiinia, hiilihydraattia ja rasvoja. 

 

Treenaat liikaa

Jos treenaat monta kertaa viikossa, mutta et huolehdi riittävästä levosta ja oikeanlaisesta ravinnosta niin tulokset junnaavat vain paikoillaan. Kalorien kulutus tulee sovittaa treenimäärään. 

Pauliina-pakarinen

Et anna kehon palautua 

Treeni, ravinto ja lepo, eli kehityksen ”pyhä kolmio” pitää täysin paikkaansa. Keho palautuu levätessä ja nukkuessa kehittyy myös kasvuhormoni, joka on kehityksen kannalta tärkeää. Olisikin hyvä nukkua vähintään 8 tuntia yössä. 

Treenaat epäjohdonmukaisesti

Pääsääntö kehittymiseen on, että et voi tehdä kahta asiaa yhtä aikaa. Dieetillä lähinnä vain ylläpidetään lihasmassaa, eikä kasvateta sitä, koska rasvanpoltto ja lihaksen kasvatus ei ole samaan aikaan mahdollista. Pidä kehityskausi ja dieetti erillään. 

 

 

untitled

 

Treeni-inspiraatiota kannattaa hakea tänä viikonloppuna Go Expo messuilta, jotka ovat perjantaista sunnuntaihin Messukeskuksessa. GoExpo on avoinna perjantaina klo 12-19, lauantaina klo 10-18 ja sunnuntaina klo 10-17. Go Exposta löydät muun muassa fillari, -kunto, -fitness ja Kuva & Kamera -messut saman katon alta.

Aion itsekin tulla messuille joko lauantaina tai sunnuntaina. Olin messuilla myös viime vuonna ja voin suositella lämpimästi messuilla käväisemistä. Messuilta saat varmasti uusia ideoita ja inspiraatiota kevääseen ja treeneihin.

Go Expon ohjelmaan pääset tutustumaan tästä.

Nähdään siis messuilla ja saa tulla nykäisemään hihasta, jos satut törmäämään! 🙂

 

pauliinafitworld

3 vastausta artikkeliin “4 yleisintä virhettä miksi et kehity”

  1. Ha, just oikeaan paikkaan luin tämän. Mietiskelin tässä että lähtiskö sitä käymään vähä kaupungilla vai jäiskö kämpille, huomenna kuitenki aamutreenit luvassa. Olin jo kallistumassa että lähden käymään vähä jossaki mutta nyt päätin että voisin kyllä syyä iltapalan ja alkaa koisimaan 😀

  2. Moikka,

    Aattelin vaan ilmoitella, että toi GoExpon linkki ei enään vie minnekkään 🙁

    Oon itekki vähän aikaa sitten kirjoittanut näistä yleisistä virheistä, joiden takia ei tavoitteet onnistu. Voit linkittää sen vaikka ton rikkinäisen linkin tilalle jos haluut 🙂

    Se on osoitteessa http://dieetit.com/miksi-en-laihdu-varo-naita-virheita/

    Jatka samaan malliin, tosi kiva blogi sulla ja kirjoittelet kivan usein!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta