Pauliinan kanssa kaupassa ja keittiössä

Kun puhutaan ruoan laitosta niin olen sellaista tyyppiä, että kunhan se on ohi mahdollisimman nopeasti. Toki tykkään välillä laittaa ruokaa pitkän kaavan mukaan ja olen ihan taitavakin siinä, kun sille päälle satun, mutta näin arkena haluan ruoan laiton sujuvan mahdollisimman tehokkaasti. 

Mä en pidä myöskään kaupassa käynnistä, tai siis tarkemmin ruokakaupassa käymisestä. Joku siinä vain on. Mä olen myös sellainen, että haluan ostaa koko viikon ruoat kerralla ja sen takia kannankin usein kaksi tai kolme kauppakassia kerralla kotiin 😀 Niinä hetkinä mietin, että onneksi on tullut käytyä salilla 😀 

Ainut kauppa, jossa jopa nautin käydä on Stockmann :D
Ainut kauppa, jossa jopa nautin käydä on Stockmann 😀
Mikä ei kuulu joukkoon ;)
Mikä ei kuulu joukkoon 😉

Kunnossa pysymisessä ja kehittymisessä on tärkeintä suunnitelmallisuus ja täsmällisyys. Kun tulee syötyä viisi tai kuusi kertaa päivässä, niin hommaa helpottaa kovasti se, että tekee mahdollisimman paljon ruokaa valmiiksi kaappiin/pakastimeen. 

Mulla on yleensä tapana tehdä koko viikon lämpimät ruoat valmiiksi pakkaseen ja säilön ne muovipusseihin. Ei kovin ekologista, mutta ainakin helppoa. Sieltä sitten aina otan töihin mukaan ja lämmittelen. Ruoka pysyy kyllä mielestäni aivan samanlaisena, vaikka se onkin pakastettua. 

Tässä etualalla itse maustamani kanat; kurkuma, suola & pippuriseos ja yllä Stockan oma marinadi
Tässä etualalla itse maustamani kanat; kurkuma, suola & pippuriseos ja yllä Stockan oma marinadi

Etukäteen ruoat tekemällä säästää myös rahaa. Ei tule ostettua mitään turhaa, kun tietää tarkalleen mitä syö. Aikamoisen säästön tekee myös se, että ruoka on puhdasta ja aitoa ruokaa ja rahaa ei tule tuhlattua vaikkapa lisukkeisiin, kuten kastikkeisiin ja ruokakermaan. 

Kermat ei siis kuulu mun ruokavalioon ja pyrin välttämään turhia lisäaineita, joita tulee esimerkiksi mehukeitosta. Mieluummin otan marjat oikeina marjoina vitamiineineen ja niitä saa onneksi esimerkiksi Stockalta, josta ostan myös lihat. Mä niin rakastan Stockan tunnelmaa ja se asiakaspalvelu saa aina hyvälle tuulelle. 

Mun ruoat menee vaa’an kautta myös näin rakennuskaudella, mutta en koe sitä mitenkään stressaavaksi, päinvastoin. On helpottavaa syödä tarkasti, koska tiedän silloin täsmälleen mitä syön ja tiedän miten eri ruokamäärät vaikuttaa kuntoon. 

Valmiit ruoat pussitettuna valmiina pakkaseen :)
Valmiit ruoat pussitettuna valmiina pakkaseen 🙂

Suosittelen kokeilemaan ruokien tekemistä etukäteen tai ainakin suunnittelemaan valmiiksi viikon ruokailut, silloin ollaan jo pitkällä painonhallinnassa ja kunnon ylläpitämisessä! 🙂 

pauliinafitworld

4 vastausta artikkeliin “Pauliinan kanssa kaupassa ja keittiössä”

  1. Moikka! Sinullakin on varmasti varsin reippaat määrät hiiaria ruokavaliossasi, ja joutunet jakamaan sitä pitkin päivää. Olisi mielenkiintoista kuulla, vältätkö hiilaria iltaisin kasvuhormonin vähenemisen pelossa, vai annatko mennä iltaisinkin ihan rauhassa 🙂 ?

  2. Näytät ihan tyrmäävän seksikkäältä tummien farkkujen kaa, SOPII! 😛

  3. Viikon ruuat voi kyllä turvallisin mielin pitää viikon verran jääkaapissa 🙂 Pakastaessa rakenne kärsii…

    • Mä laitan yleensä puolet ja puolet jääkaappiin ja pakastimeen. Jotenkin just pelkään tota et menee huonoksi jääkaapissa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta