Mitä tää pt touhu nykyään on??

Nyt on tullut vastaan pitkästä aikaa sellainen aihe, joka saa mun niskavillat pystyyn. Mä olen nimittäin saanut kuulla surullisia tarinoita siitä, miten moni personal trainer ainoastaan rahastaa asiakkaita ja hommat jätetään puolitiehen. Pahimmassa tapauksessa ei enää vastata viesteihin ja unohdetaan asiakas heti, kun raha vaihtaa omistajaa. 

On helppo luvata paljon, mutta lupaukset pitää myös lunastaa. Myös tässä työssä tulee vastoinkäymisiä ja mun mielestä on osattava myös  etsiä niitä ratkaisuja, vaikkei se aina menisi helpoimman kautta. 

mayors-olkapäätreeni

Mä olen toiminut personal trainer yrittäjänä nyt alle kuukauden, mutta jo tässä ajassa on saatu aikaan huikeita tuloksia asiakkaiden kanssa. Mä uskon siihen, että personal trainer pystyy olemaan asiakkaalle todella suuri motivaatio, vaikka toki muutos lähtee aina omasta itsestä. Mä haluan olla säännöllisesti yhteydessä mun valmennettaviin ja haluan kuulla kuulumiset. 

olkapäätreeni-takaolkapäät

On surullista, että moni näistä rahastajista on ihan tunnettujakin nimiä tässä fitness maailmassa. Personal trainereita valmistuu niin kuin liukuhihnalta, mutta mä koen, että mun oma vahvuus on se, että osaan asettua toisen ihmisen asemaan. Se ei tarkoita, että olisin lepsu, mutta tiedän, että myös niitä vastoinkäymisiä ja vaikeita aikoja tulee meistä jokaiselle. 

Tää aika tässä uudessa ammatissa on opettanut paljon, mutta vahvistanut koko ajan sitä ajatusta, että tää todellakin on se mun juttu. Ihmisten auttamisessa on sitä jotain. On niin hienoa nähdä niitä oivalluksia ja onnistumisia, joissa olen saanut jo näin lyhyen ajan sisällä olla mukana. Mä otan uusia etä -ja fyysisiä valmennettavia. Kuntoon voi siis päästä, vaikkei täällä pääkaupunkiseudulla asuisikaan! 🙂 

pauliinafitworld

6 vastausta artikkeliin “Mitä tää pt touhu nykyään on??”

 1. Juu, näin on käynyt myös itselleni 🙁 Olin valmistautumassa toisiin kisoihini ja se koko aika oli jotenkin stressaavaa, kun valmentaja vastaili viesteihin todella hitaasti, ei päivittänyt saliohjelmiani vaikka näin lupasi, emmekä nähneet moneen kuukauteen, hän kyseli vain facebookin kautta miten menee. Ruokavalion muutokset sain myös messengerin kautta ja perään laskun, ”käytin siihen tässä kuussa kaksi tuntia…” Ööö, sen muutoksen tekemiseen menee perusjampaltakin ehkä 20 minuuttia. Luottamus tähän henkilöön meni täysin ja kun näen hänen videoita tai muita valmennukseen liittyviä juttuja, nousee niskavillat pystyyn!

  • Voi että mua niin suututtaa.. Tosi ikävää kuulla ja tää on näköjään paljon isompi ongelma mitä aluks luulin :/

 2. Tämän myös oon itse kokenut. Oon aina treenaillut yksin ja parisen vuotta sitten innostuin ottamaan personal trainerin itselleni. Raha kyllä kelpasi ja alkuun nähtiinkin ihan hyvin, mutta kun vaihdoin ohjauskertoja niin, että oltais nähty noin 8x kuukaudessa, niin kappas.. Rahat otettiin vastaan ja pt katosi kuukaudeksi. Ei siis vastannut viesteihin tai mitään. Välillä tuli joku ontuva tekosyy miksei just nyt keretä näkeen ja kun teen vuorotyötä, niin jouduin oikeasti järjestämään aikani niin, että olisin päässyt tapaamiseen. Viimeinen niitti itselleni oli, kun sovittiin treeneistä, odottelin salilla yli tunnin eikä pt ikinä saapunut paikalle tai laittanut mitään viestiä jälkeenpäin.

  Kuukauden jälkeen laittoikin yhtäkkiä viestiä, suurpiirteisesti pahoitteli ja kun oltiin tehty puolen vuoden soppari, niin olisin saannu ne loput kuukaudet vähän halvemmalla. Ööö. Jokainen voi arvata kaksi kertaa otinko tarjouksen vastaan. Nyt olisi kyllä kova kiinnostus ottaa pt, mutta jokainen voi arvata, että tollasen kokemuksen jälkeen on hieman kyyninen. Ja harmittavaa, että huonot personal trainerit sitten oikeesti pilaa hyvänkin pt:n maineen. Jokaisen personal trainerin pitäisi tietää omat rahkeensa ja se, että kuinka monta ohjattavaa voi pitää kerrallaan. Typerää haalia niin paljon ohjattavia, että sitten oikeasti se oman työnlaatu kärsii.. Eikä kyllä sen asiakkaan vika ole, jos jossain vaiheessa huomaakin olevansa ylityöllistetty.

  • Siis toihan on ihan kauheeta.. Ihan selkeetä rahastusta pt:ltä.. en ymmärrä oikeesti, nousee niin niskavillat pystyyn kun luen tota tekstiä…

 3. Mulla on kans karuja kokemuksia näistä, kylläkin vain etävalmennuksista. Viesteihin ei vastata, ollaan tylyjä ja kerran yks oli vaan unohtanu tehdä mulle ohjelmia. Kolmen epäonnisen yrityksen jälkeen päätin antaa vielä yhdelle mahdollisuuden ja tässäkään tapauksessa en saanut pt:ltä sitä mitä halusin. En ees halua miettiä kuinka paljon rahaa tähän oikean henkilön etsimiseen on mennyt.

  Kommentoinkin joskus että pt ei vastaa ruokavaliokysymyksiini monista yrityksistä huolimatta niin kyllä jos pelkästä ruokavaliosta maksaa sata euroa että vihdoin saisi sitä mitä haluaisi(lihaskasvua tukevaksi, paino siis nousuun) niin ei viitsitä edes vastata kun se paino ei siltikään lähde nousuun. Törkeää touhua mun mielestä.

  Ihana asenne sulla kyllä, toivon totisesti ettei kaikki ”fitness” personal trainerit ole niin välinpitämättömiä kun mitä mun kohdalle on sattunu :/ Annetaan somessa niin kannustava ja hyvä kuva itsestä ja todellisuus on ihan eri.

  • Siis mitä ihmettä.. eikös pt:n ammattiin juuri kuulu, että osaa vastata niihin kysymyksiin ja ottaa haasteet vastaan..huh huh.. Mä ainakin yritän pitää personal trainereiden lippua korkealla näistä tapauksista huolimatta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta