Miten valitsin valmentajan kisakaudelle?

Moni on nyt kysynyt multa täällä blogissa ja muualla, että mitkä olivat mun kriteerit uuden kisavalmentajan valinnalle. Niin kuin edellisessä postauksessa kerroin, niin mua valmentaa tällä hetkellä Timo Eloranta, jonka tiimi on Badass Fitness Team.

Mulla on ollut aiemminkin valmentajia ja aika vaativia sellaisia ja mulle on todella tärkeää, millaisen henkilön kanssa lähden kisakauteen. Valmentajalla on todella suuri merkitys, varsinkin kun puhutaan kilpaurheilusta. Koska asia on mulle tärkeä, niin ”kilpailutin” myös kolme muuta valmentajaa, joiden ajattelin sopivan mun avuksi dieetille persoonan ja muiden ominaisuuksien puolesta. Näistä kuitenkin Timo vei voiton.

 

Ajattelinkin nyt listata tähän tärkeimpiä pointteja, joiden perusteella valitsin nykyisen valmentajani.

 

Referenssit

Mulla on suuri luotto valmentajaani sen vuoksi, että mun oma sisko kilpailee samassa tiimissä. Laura (Instagramissa llayraa) on todella nuoresta iästään huolimatta sijoittunut hyvin body fitness -kilpailuissa. Mä olen nähnyt vierestä, miten kilpailuihin on valmistauduttu järkevällä otteella ja myös henkistä puolta kuunnellen.

Ammattitaito

Ammattitaito näkyy yleensä niissä tuloksissa ja siinä, miten valmentaja puhuu. Mä tiedän itsekin aika paljon kehon toiminnasta, joten osaan peilata niitä suusta tulevia asioita omaan tietotaitoon. Se, miten järkevästi lähdettiin tähän dieettiin, korkeilla kaloreilla ja järkevällä liikunnan määrällä, kertoo paljon. Kun valmentaja luottaa ammattitaitoonsa, ei tarvitse repiä liikaa. Nykyiselle valmentajalle on myös tärkeää henkinen hyvinvointi, jota seurataan käsi kädessä kunnon kanssa. Tätä todella arvostan nykyajan valmentajien maailmassa! Toista puolta kun ei voi vaan unohtaa!

Kokonaisuus

Mä kilpailutin muutamia valmentajia, joilta olisi saanut ruokavalion ja treenin, mutta esimerkiksi ei poseerausopetusta. Mulle ei ole mikään ongelma hankkia opetusta ulkopuolelta, mutta Badassin tiimissä saan ”koko paketin”. Haluan tietyllä tapaa mennä kisakauden aivot narikassa, joten täyden palvelun tiimi toimii mulle enemmän, kuin hyvin.

Auktoriteetti

Mun edelliset valmentajat on ollu isoja körmyjä ja kehonrakentajia ja olen tottunut suoraan palautteeseen, joka välillä kirpaisee ja lujaa. Vaadin valmentajaltani ehdottomasti auktoriteettia. Se ei tarkoita sitä, että treeneissä pitää huutaa pää punaisena, mutta haluan, että mut todella haastetaan. Mä tykkään treenata lujaa ja en jaksa mitään selkään taputtelua. Luonne saa kasvaa aina lisää kisakaudella 🙂 Valmentajan pitää osata antaa myös kritiikkiä, kiertelemättä. Tiedän, että sitä tulen saamaan tässä valmennuksessa, jos on tarpeen.

Kemiat

Mulle on tärkeää, että valmentajan kanssa synkkaa hyvin. Pitää olla tiukka, mutta musta täytyy tuntua rennolta ja luonnolliselta valmentajan seurassa. Se on tärkeää, jotta voin kertoa huolista, jos niitä ilmaantuu dieetillä. Mä arvostan myös valmentajassa, niin kuin muissakin mies puolisissa ihmisissä fiksuutta, rauhallisuutta ja jämptiä otetta.

 

Tässä on oikeastaan ne kaikista tärkeimmät syyt, jotka vaikuttivat valmentajan valintaan. Mulla on tästä todella hyvä fiilis ja aion olla myös itse täysillä mukana! 🙂

bikini fitness-fitnessexpo

 

pauliinafitworld

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta