Ihminen fitness-minän takana

Mä olin eilen eräissä synttärijuhlissa, joissa viihdyttiinkin melkein aamuyöhön asti. Olin saanut luvan nauttia kohtuudella tarjoiluista ja ne olivatkin ihan huikeita. Oli ihan kiva tämä pieni sallivuus, vaikken nyt mitenkään erityisesti ole vielä kaivannut mitään herkkua. Nyt onkin hyvä taas jatkaa dieettiä virkeällä mielellä pienen tuulettumisen jälkeen.

kevätkääryleet

sushi

Keskustelin juhlissa erään naisen kanssa, joka kertoi, että olisi mielenkiintoista kuulla, että millaisia me fitnessihmiset olemme niin sanotun ”fitnesskulissin” takana.

Jokainen varmaan ymmärtää, että myös mulla on tietty sensuuri siihen, että mitä julkaisen täällä blogissa tai vaikkapa sosiaalisessa mediassa. Välillä kuitenkin painotetaan ehkä liikaa ainoastaan sitä tiukkaa elämäntyyliä ja mitä se pitää sisällään. Fitness saattaa vaikuttaa ulkopuolisen silmään kieroutuneelta ja pakkkomielteiseltä lajilta. Ruokamääriä vahdataan vuodesta toiseen ja salille on päästävä, oli hyvä tai huono päivä.

Mulle fitnesselämä on aika puhtaasti sitä, mitä täältä blogistakin voi lukea. Treenaan vuoden ympäri 5-6 kertaa viikossa ja syön vähintään 90% ruokavalion mukaan. Rakennuskaudella sallin itselleni herkkupäiviä ilman mitään tunnontuskia.

Nautin kyllä myös syömisestä ja hyvästä ruoasta ja kun herkuttelen, niin silloin ei kitsastella, enkä koe sen jälkeen mitenkään huonoa omaatuntoa, koska tiedän, että kokonaiskuva on se, joka vaikuttaa.

Mulla on aina tunnetusti monta rautaa tulessa ja suurin osa fitnesin ulkopuolisesta elämästä menee töiden ja oman yrityksen parissa. Mulla on ihan normaali päivätyö markkinoinnin parissa ja sen lisäksi opiskelen liiketaloutta Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Mun normaalipäivä onkin yleensä esimerkiksi sellainen, että töissä olen 7-8 tuntia ja siitä lähden suoraan salille, josta tulen kotiin, kirjoitan blogia ja työskentelen usein iltaisin ja viikonloppuisin pt-hommien parissa kotoa käsin.Jollekin tälläinen super kiireinen elämäntyyli saattaa kuulostaa hurjalta, mutta kun nauttii niistä asioista, joita tekee, niin ne eivät tunnu velvollisuuksilta. Toki mäkin välillä stressaannun, mutta pyrin aina positiiviseen ajatteluun, oli kyseessä mikä tahansa asia.

Eilisiin juhliin menossa
Eilisiin juhliin menossa

Mä olen oikeasti aika kotihiiri ja tykkään viettää viikonloppuna aikaa kotona esimerkiksi leffoja katsellen. Mun toinen puoli nauttii luonnosta ja usein lähdenkin ihan vain fiilistelemään luontoa lenkkipolulle ja meren äärelle. Asun onneksi niin, että pääsen aina helposti merta katsomaan, kun haluan.

lenkkeily-meri

Mä saan ihan älyttömästi energiaa luonnossa olemisesta. Fiilistelen kesäkukkien tuoksua, lintujen laulua ja meren kohinaa. Mun unelmien koti sijaitsisi meren rannalla, josta voisin tuijottaa merta monta tuntia putkeen 😀

Olen välillä aikamoinen haaveilija ja pystyn uppoutumaan omiin ajatuksiini vaikka koko päiväksi, jos olen sillä mielellä. Toisaalta taas saatan olla hyvin spontaani ja kärsimätön, jos en pääse purkamaan mun energioita. Olen aina valmis kokeilemaan jotain uutta ja rakastan hankkia uusia kokemuksia ja myös matkustelu on lähellä sydäntä.

Olen myös aika sosiaalinen ja saan aivan älyttömästi energiaa positiivisista ihmisistä. Kaikki, mitä teen, on hyvin sosiaalista. Mun työ, sali ja pt-hommat. Ystävät ja perhe on mulle todella tärkeitä ja olen todella lojaali ja rehellinen kaikkia mun läheisiä kohtaan. En päästä ihmisiä helposti mun lähelle ja mulle luottamus rakentuu pitkän ajan kuluessa. Mulle läheisimmät ihmiset tietää, että olen tosi kiltti ja haluan loppuun asti uskoa ihmisistä hyvää. Sen takia en ole selvinnyt kaikista ihmissuhteista aina ongelmitta, mutta olen saanut koottua ympärilleni joukon läheisimpiä ihmisiä, jotka tuntevat mut läpikotaisin.

Valitettavasti fitnesslajien parissa on paljon ihmisiä, joiden itsetunto perustuu ainoastaan ulkonäköön.

Elämässä ei ole oikeasti muuta, kuin treeni, ruoka ja lepo. Päivät pitkät puhutaan makroista ja miten aiotaan kehittyä. Onneksi lajin parissa on kuitenkin paljon fiksujakin ihmisiä, joilla on usein myös muuta, kuin fitness elämässään. Jos mä tapaan uuden ihmisen, niin fitness on niitä viimeisimpiä aiheita, josta alan puhumaan. Mä tykkään puhua laajalti eri aiheista ja pidän syvistä keskusteluista rauhallisessa tunnelmassa.

Sitä en tiedä, että millaisen kuvan blogi antaa musta ihmisenä, mutta pyrin olemaan aito ja tuomaan niitä rehellisiä fiiliksiä myös tänne 🙂

 

pauliinafitworld

Yksi vastaus artikkeliin “Ihminen fitness-minän takana”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta