Kisadieetin huonot puolet

Vaikka ulospäin saattaa näyttää siltä, että tää kisadieetillä olo on ihan helppoa hommaa ja kaikki tapahtuu sormia napsauttamalla, niin totuus on toinen.

Mä haluan olla mun lukijoille rehellinen ja kertoa myös niistä dieetin raskaista päivistä ja huonoista puolista. Mulla on myös huonoja päiviä, mutta erona ehkä on se, että mä en syytä siitä muita ihmisiä, koska tiedostan, että tää on ihan mun täysin oma valinta kilpailla. Sen takia pidän mun tuskailut oman pään sisässä ja jos joillekin puran huonoa oloa, niin samassa tilanteessa oleville.

Kun kerron, että olen dieetillä, niin ensimmäinen kysymys kuuluu aina, että mites se dieetti sujuu tai jos nään jonkun, joka tietää jo, että olen dieetillä, niin kysymys on aina sama. Yleensä mä vastaan myös samalla tavalla: dieetti on edennyt hyvin. Se saattaa kuulostaa ulkopuolisen korvaan siltä, että kaikki sujuu ongelmitta ja nautin jokaisesta päivästä.

Treeniä tiimipäivillä. Housut: Better Bodies
Treeniä tiimipäivillä. Housut: Better Bodies

Toki mä nautinkin, koska tää on se mun juttu, mutta siinä on niin paljon muutakin. Esimerkiksi tänään tulin töistä kotiin vasta vähän ennen viittä ja mun ruoka-aika sattui olemaan juuri viideltä. Mulla oli jo älytön nälkä, mutta päivän treeni tekemättä. Siitä siis suunta oli salille, jonka jälkeen pääsin syömään.

Mulla on nyt enää kolme päivää töitä tämän päivän jälkeen ja alkaa kesäloma. Palaan töihin vasta elokuussa ja teen silloin vain osaa viikkoa. Tavoitteellisesti treenaaminen on välillä hankalaa päivätyön kanssa varsinkin ruoka-aikojen kanssa.

Ennen lounasta on usein niin nälkä, että mahan kurinan voi helposti kuulla vieressä istuva tyyppi. Ja voitte varmaan kuvitella sen olon, kun olet todella nälkäinen. Mä en kuvailisi itseäni kauhean mukavaksi noilla hetkillä tai ainakin yritän olla mahdollisimman hiljaa 😀

Nälkä on siis matkassa jatkuvasti, enemmän tai vähemmän. Siihen kuitenkin tottuu ajan kuluessa ja sanoisin, että se on helpoimpia asioita dieetillä ollessa.

Kävelyä sivuttain kuminauhan kanssa. Ihan jäätävän tehokas liike pepulle!
Kävelyä sivuttain kuminauhan kanssa. Ihan jäätävän tehokas liike pepulle!

Vaikeinta on itsensä asettaminen mukavuusalueen ulkopuolelle. Kun täytyy lähteä aamuaerobiselle, vaikka voisi nukkua vielä tunnin. Kun täytyy yrittää saada kaikki irti treeneistä vaikka kuinka väsyttäis. Kun tekisi mieli herkutella, mutta on vain hillittävä mielihalut ja palautettava päähän, mikä on se tavoite. Timo huutaakin mulle usein treeneissä, että mieti mihin sä olet menossa. Sen ei tarvi olla se kisalava, mikä mulla on, vaan ihan täysin joku sun oma tavoite.

On muuten kummallista, että olen saanut teeenipainoja nostettua nyt dieetillä. Ja vieläpä takakyykkyyn, jota en ollut tehnyt varmaan vuosiin ennen tätä valmennusta. Kaikki on niin paljon päästä kiinni.

Mä yritän ajatella aina, että mä pystyn tähän. Yritän sulkea negatiiviset ajatukset pois mun päästä. Teen tosi paljon ajatustyötä ihan kaikessa, mitä teen. Yritän asennoitua kaikkeen positiivisesti ja löytää asioista ne valoisammat puolet. En mä muuten tätä jaksaisi tehdäkään. 

Kisadieetille lähtöä kannattaa siis harkita tarkkaan, koska silloin siihen on todellakin sidottu kaikin puolin. Jos kuitenkin etsin tästäkin niitä hyviä puolia, niin niitä on ehdottomasti se, että dieetillä olo kasvattaa luonnetta ja itsekuria. Kun siitä selviää niin selviää ihan mistä vaan. Kaupan päälle tulee hyvä olo ja kehitys lisää motivaatiota. Mulle itselleni tää kaikki on sen arvoista. 

pauliinafitworld

2 vastausta artikkeliin “Kisadieetin huonot puolet”

  1. Tässä kun ekaa kisadieettiäni vedän niin tajuaa vasta oikeasti millasta homma on, millasta on oikeesti treenata kun vatsa vähän kurnii ja tekis enemmän mieli mennä keittiöön kun salille. On varautunut nälkään ja mielitekoihin, mutta kuvitelma on toisenlaista kun todellisuus. Vielä kun ei oikein edes ole varma mikä omalle kropalle toimii parhaiten niin on vaan kokeiltava ja aloitettava jostain.

    Tsempit sinne 🙂

    • Se on niin totta, että todellisuus on niin toinen. Mutta se kasvattaa henkisesti tosi paljon. Ja pakko sanoo, että mahtava paketti susta on tulossa, niin kuin silloin Expoilla sanoin, niin rakenne on kohdillaan ja sen huomaa jo nyt kuvista. Tsemppiä myös sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta