Daim juustokakku
Sisäinen leipuri pääsi viikonloppuna valloilleen ja yksi viikonlopun herkuista oli Daim juustokakku, joka saikin vuolaat kehut syöjiltä. Olen itse suuri suklaan ystävä ja tämä valkosuklaan ja suklaan yhdistelmä vei kyllä kielen mennessään.
Daim juustokakku
Pohja
300g Rainbow tai Domino tummia täytekeksejä
100g voita
Täyte
2,5dl Flora vispiä
1 levy (130g) valkosuklaata, esim. Panda
250g maitorahkaa
1 prk Vanilja maustettu rahkaa
1,5 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
4 liivatetta
4 rkl sitruunamehua
1 pss (100g) Marabou Daim rae
Koristeluun
1,5 dl kuohukermaa, suklaaströsseleitä, 2-4 kokonaista Daim patukkaa paloiteltuna, Knister valkosuklaatikkuja jne.
Murskaa kokonaiset täytekeksit. Sulata voi ja sekoita muruseoksen joukkoon. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Itse käytin 23cm halkaisijan vuokaa. Korkea kakku syntyy pienemmässä vuoassa.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää sokeri ja vanilliinisokeri. Lisää molemmat rahkat.
Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen ja kääntele kermaseoksen joukkoon. Lisää sitruunamehu ja Daim rakeet. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna 2-4rkl vettä mikrossa ja sulata liivatteet veteen sekoittaen. Valuta liivateseos täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.
Koristele murskatuilla Daim patukoilla, vaahdotetulla kermalla, valkosuklaatikuilla ja strösseleillä. Mielikuvitus on vapaa! Oma kakkuni sai nimekseen autioitunut suklaaplaneetta.
Tätä kakkua aion tehdä ehdottomasti uudelleen, niin hyvää se oli ja vieraatkin tykkäsivät! 🙂
wau onpa hieno! kelpaisi kyllä juhliin. söitkö itsekin? paljonko herkkuja menee viikossa?