Nainen, nipotatko liikaa?

Mä en henkilökohtaisesti ymmärrä naisia, jotka nipottaa miehelleen joka asiasta. Likaisista sukista, sotkemisesta, tietokoneella pelaamisesta tai urheilun katsomisesta. Kun mies pyytää tuomaan kaljan kesken matsin katsomisen niin mies saa usein osakseen halveksivaa mutinaa.

Jos mun mies pyytää mua tekemään ruokaa, kun on tullut nälkä kesken pelaamisen niin mua ei tarvi kahta kertaa pyytää. Teen sen mielelläni ja yleensä sanon vielä: ”tottakai rakas”

Sukupuoliroolit
Eilinen iltaruoka 🙂

Sunnuntai on parasta aikaa kotitöille. Kun mies on salilla, olen valmistanut alkuviikon ruoat valmiiksi. Nälkäinen mies on melkein pahinta, mitä voi tapahtua, pitäkää siis naiset huoli, että mies on ruokittu hyvin! 

Sukupuoliroolit
Ruokaa miehelle!

Likaiset sukat on kerätty ympäri asuntoa lojumasta ja heitetty pyykinpesukoneeseen pyörimään. Tiedän senkin, että ensi viikolla sukat saa poimia täsmälleen samoista paikoista, kun viimekin viikolla! Melkein jo naureskellen odotan, milloin nään ne samat tutut mytyt huoneiden nurkissa. 

Mä nautin, kun saan olla kodin hengetär. Tykkään imuroida, pyykätä ja pitää paikat siistinä.

mies kotityot
Siellä ne sukat pyörii!

Mikään yhteiskunnan asettama rooli ei saa mua nipottamaan miehelle, että tekisit säkin joskus jotain!

Kun nälkäinen mies tulee salilta kotiin, seuraan tuttua kulkua eteisestä jääkaapille. Salikassi jää keskelle lattiaa, vaatevana seuraa kylpyhuoneen ovelle ja sen jälkeen suihkunraikas mies kävelee uteliaana keittiöön hakemaan ruokaa, joka löytyy tottakai valmiiksi kokattuna jääkaapista. 

Yleensä tässä vaiheessa mies vetäytyy omaan luolaansa jonkun teknisen härvelin ääreen.

Playstation
Sääntö numero 1: Älä ikinä pistä valitsemaan näistä kahdesta !

Stressihormoni ei noussut kotiin tullessa, koska nipotusta ei kuulunut ja yleensä saankin silloin kutsun luolamiehen luolaan seuraksi. Tunnelma on mukavan lämmin, sillä olen miettinyt päivän aikana muiden taitojen, kuin nipottamisen parantamista ja sen vuoksi luola yleensä täyttyykin vesihöyrystä, kuin Titanicin autokohtauksessa konsanaan. 

Kun ilta saapuu, tuoksuu kotona puhdas pyykki ja siellä asuu yksi iloinen luolamies ja nainen. Kun tepastelen ilman meikkiä luolamiehen luo toivottamaan hyvää yötä, saan kuulla olevani kaunis. Seuraavana aamuna luolamies ja nainen lähtevät molemmat töihinsä. 

Nainen, muista nämä: 

-Arvosta miestäsi, hän on myös ihminen

-Nipottaminen on oikeasti ihan typerää

-Ne sukat tulee aina olemaan siellä lattialla

-Työtäsi arvostava mies kyllä kiittää 

-Kotitöiden tekeminen ei sovi luolamiehelle 

-Voit olla arvokas ja menestynyt nainen, vaikka pyykkäät ja tiskaat 

-Joku toinen nainen ei nipota

 

Vesihöyryn täyteistä sunnuntai-iltaa kaikille luolamiehille ja naisille! 😉 

pauliinafitworld

97 vastausta artikkeliin “Nainen, nipotatko liikaa?”

 1. toivon et tää oli läpällä kirjotettu 😀 onhan osa ihan hyviä ideoita mutta en ite sentään tee kaikkea miehelle valmiiksi, paistakoon ite ruokansa,kun ite joudun minäkin ne paistamaan. mun mielestä äidin tehtävä on passata lapsia, ei vaimon miehiä 🙂

  • Asioita ei tosiaan aina kannata ottaa liian vakavasti. Mutta, olen aina tykännyt olla sen kodinhengetär ja teen asioita ihan omaa hyvyyttäni, koska nautin siitä. Ja tämä ei myöskään tarkoita sitä, ettei mies osaisi niitä hommia tehdä 😀

 2. Todella hyviä pointteja, mutta pari asiaa häiritsee:
  1) käytte molemmat salilla treenaamassa kovaa ja käytte myös tietääkseni molemmat töissä. Mies ei siis ns. Tuo leipää pöytään. Miksi siis vain sinä teet lisäksi kaikki kotityöt?
  2) beetasolut? Siis että evoluution takia mies tuntisi itsensä vähemmän alfaksi joutuessaan tekemään ”naisen hommia”, sen tajuan, mutta haluaisin tietää ihan virallista tutkimustietoa aiheesta ja näistä ”beetasoluista” 😀

  • Koska nautin siitä. Molemmat tekee toisilleen palveluksia ja pieniä arjen tekoja, jotka ovat mielestäni niitä tärkeimpiä 🙂

 3. Kyllä sitä itsekin alussa oli tuollainen että mielellään passasi ja korjas toisen jäljet. Mutta odota vain muutama vuosi niin voi olla toinen ääni kellossa 😉

  • Mulla on ollu sama mies jo kahdeksan vuotta ja edelleen passaan minkä ehdin, koska siitä tulee hyvä mieli paitsi itselle, myös miehelle! Mitäpä en rakkaani eteen tekisikään! 🙂 Enkä nalkuta tyhjästä, niinkuin ei mieskään. Eipä ole turhia riitoja vaan mukavaa eloa päivästä toiseen.

  • Ihana kuulla 🙂 ja kun itse ei pidä sitä passaamisena, vaan nauttii tehdä asioita toisen puolesta 🙂 mullekin tehdään ihania juttuja ja hemmotellaan. Kiittäminen ja arvostus kuuluu molemmin puolin 🙂

  • Ei oo mun ensimmäinen suhde. Mä vaan nautin olla tälläinen nainen 🙂

 4. Mä en kanssa ymmärrä seuraavaa: valitetaan kun ei toinen ole laittanut tiskejä, pyykkejä tai siivonnut. Meidän parisuhteessa minä olen se siistimpi ihminen. Jos asuisin yksin, laittaisin tiskit päivittäin koneeseen enkä jättäisi lojumaan. Kun taas jos mieheni asuisi yksin, hän jättäisi tiskit päiviksi lojumaan ennenkuin laittaisi ne pesuun. Yhdessä kun asutaan niin en MINÄ voi olla se jola vaatii toista muuttamaan tapansa minunlaiseksi. Jos tiskit häiritsevät minua niin osaan laittaa ne koneeseen. Pahemman mielen saisin jos alkaisin toiselle mäkättämään ”mikset sä voi laittaa noita”. Ne ei häiritse häntä. Mua häiritsee ja osaan itsekkin toimia mäkätyksen sijaan. Eipä hänkään valita minulle minun ”huonoista tavoista”.

  • Aika jännä. Oletatko siis, että toisen osapuolen mielestä tiskit voivat olla siinä ikuisesti? Eikö ne joka tapauksessa jossain vaiheessa laiteta koneeseen tai tiskata käsin? Ja sen joka sen tekee on sit oltava aina se siistimpi osapuoli?

  • Tiedän kyllä että jos itsekkin antaisin esim. Tiskien vaan olla niin kyllä toinen osapuolo hoitaa ne. Niinkuin hoitaakin. Mutta pointti olikin se, että jos jo se pienempi määrä häiritsee minua, miksi alkaisin nalkuttamaan niistä. Yhtä hyvin voin kerätä ne.

  • Oon sun kanssa niin samoilla linjoilla. Tässä olikin kyse siitä, että nalkutetaan asioista, jotka ovat täysin turhia. Ja mä nimenomaan tykkään olla se kodinhengetär. Myös mies tekee mun eteen paaljon asioita. Mä oon aina ollut sellainen nainen koko elämäni, että haluan pitää kodin siistinä, yms, enkä pidä sitä mitenkään passaamisena

 5. Ja ps. Mä niin rakastan näitä postauksia, jotka vähän ”järkyttävät” ihmismieltä! 😁

 6. Masentavaa lukea näin aataminaikaista tekstiä nuoren naisihmisen kirjoittamana. Toivon tämän olleen läppä, mutta ellei, jaksan silti uskoa uuteen sukupolveen ja siihen että tällaiset vanhentuneet sukupuoliroolit ovat suurella osalla suomalaisväestöä jo historiaa.

  • Samaa mieltä, Anni!
   En voi uskoa tuota tosissaan kirjoitetuksi.
   Jos on, niin Pauliinan pisteet tipahtivat pahasti pakkasen puolelle, voih!

  • Voin ihan rehellisesti sanoa, että nautin olla kodinhengetär ja olen aina nauttinut 🙂 Toki mieskin saa tehdä, jos haluaa, mutta mieluummin teen ihan itse, koska en pidä sitä mitenkään velvollisuutena. Mun mielestä jokainen tekee tavallaan. Näköjään mä sitten poikkean nykyajan valtaosasta naisia tästä syystä. Ei taida olla ensimmäinen asia, missä mun mielipide eroaa valtaväestöstä 🙂

  • Jokainen tekee tavallaan ja mä nautin tehdä suuren osan kotitöistä. Mies voi keskittyä mun puolesta muihin juttuihin 🙂

 7. Anteeksi mutta kirjoituksesisai aikaan huutonaurua täällä päässä 😄 odotin loppuun asti että kerrot tarinan olevan hieman karrikoitu tms.

  Olen toki samaa mieltä monesta asiasta. Kuten siitä nalkutuksesta ja nipottamisesta. Itse en henk kohtaisesti ymmärrä enkä arvosta nalkuttavia naisia – parisuhteen kommunikaatiossa on tällöin jotain pahasti pielessä. Mutta että naisen kuuluu olla kodin hengetär joka tekee kaikki kotityöt; tuo ajatus on itselleni aivan käsittämätön. Se tekee joja kerkee. Kyllä minä ajattelen saavani sen miehen arvostuksen ja rakkauden muilla keinoin kuin tekemisen kautta, vaikka tykkäänkin laittaa ruokaa miehelle jne.
  Elät vielä sitä kuuluisaa kuherruskuukausivaihetta jolloin kaikki on pinkkiä ja ihanaa, ja niin sen kuuluu ollakin!
  Mutta palaa neuvomaan issä asioissa sitten kun olette olleet 10v yhdessä 😉

  • Nalkuttamisesta oon sun kanssa täysin samaa mieltä.
   Mä kerroin tässä siitä, millainen itse tykkään olla ja mistä oikeasti nautin. Mies tekee myös paljon asioita mun eteen ja molemmat arvostaa niitä juttuja, mitä toiselle tekee. Mä kun en hae mun pyykkäämisella tai tiskaamisella arvostusta, olen saanut sen jo muista asioista. Jotkut vaan tykkää olla tälläisiä niin kun minä, toki nyky yhteiskunnassa vähenevissä määrin. Tekstin tarkoitus oli vähän tarkoitus herätellä sitä asiaa, että mun mielestä sukupuoliroolit ovat kääntyneet toisin päin jopa liikaakin.

 8. Musta kotityöt kuuluu molemmille. Ihan sama sooiiko se vai ei. Jos minä jaksan ne niin jaksaa mieskin. Lapsuudenkodissa isä on hoitanut ruuanlaiton ja siivouksen niin kaun kuin muistan. Jos haluaa hoitaa kaikki kotityöt itse niin mikäs siinä, mutta sen ei pidä olla itsestäänselvyys.

  • Tottakai kuuluu molemmille, mutta sitten on myös naisia, niin kun minä, joka nauttii tehdä niitä kotitöitä. Enkä niitä tekisi, jos en kokisi, että minua arvostetaan naisena ihan muissa asioissa 🙂

 9. Siinä vaiheessa, kun yhtälöön lisätään esim. pari muksua, voi ne toisen sukat siellä lattialla alkaa oikeasti vituttaa.

  • Lasten hankkiminen on jokaisen oma päätös ja valinta 🙂

  • Olet aivan oikeassa. Aloitit kuitenkin tekstisi kirjoittamalla, ettet ymmärrä naisia, jotka nipottavat miehelleen joka asiasta. Koitin kommentillani valoittaa, että siinä kohtaa, kun yhtälössä on muitakin ihmisiä kuin vain kaksi (kuten lopulta aika isossa osassa pariskuntia on), saattaa pinna kiristyä asioista, joista aiemmin ei olisi välittänyt. Sinänsä olen samaa mieltä siitä, että turha nipottaminen on perseestä. Jokainen kerätköön kuitenkin omat likasukkansa. 😉

 10. Hehhh mei ollaan oltu puolisoni kanssa yhdessä kaksi vuotta ja edelleen olen Pauliina sun tekstissä kuvailema kodinhengetär, mikä itsekin olet 🙂

  Ei siis vuosien kuluminen tarkoita että se mihinkään häipyisi 🙂 Mä tykkään just ns. perinteisistä sukupuolirooleista ja olla miehelleni Nainen tehden ruoan valmiiksi, pesten pyykit yms. Aamiaisen valmistelen hänelle jääkaappiin aina arkena, lähtiessäni töihin ennen häntä ❤

  Mun mies sanoo mullekin kuinka kaunis oon ilman meikkiäkin ja miten arvostaa mun hänen eteensä näkemää vaivaa – vaikken sitä ”vaivana” itse ajattelekaan 😊 Tykkään ilahduttaa toista just tämmöisillä arkisilla asioilla ja joskus edelleenkin jätän peiliin tms. pieniä viestejä (joissa ei todellakaan nalkuteta wc-pöntön kannen auki jättämisestä 😂). Ja joka päivä saan kuula sanat ”Minä rakastan sinua”.

  Treenataan yhdessä, käydään juoksulenkeillä kahdestaan, ollaan edelleen rakastavaiset ja sen lisäksi parhaat ystävätkin ❤ Toki molemmilla on omat menonsa ja joskus erimielisyyttäkin, mutta meillä menee hyvin näin ja mies hoitaa sitten ne miehiset hommat kuten autojutut sekä lampunvaihdot 😉

  Ps. Ootte kyllä tosi hyvännäköinen pari, seuraan teitä molempia somessa 😊 Toivottavasti ei kuulostanu liian stalkilta 😂😂😂😂 Joka tapauksessa kaikkea hyvää sulle ja Jukalle! 😊❤

  • Näköjään ollaan sun kanssa vähemmistöä tässä nykymaailmassa, mutta ihana kuulla, että täältä löytyy muitakin 🙂

   Mä oon sun kanssa samaa mieltä. Tykkään myös perinteisestä roolista, eikä se tarkoita, että olisin millään lailla tossun alla. Mun mielestä on ihanaa tehdä näitä asioita. Ja juuri tuo, että itsekin kuulen jatkuvasti kiitosta siitä, mitä teen, vaikka en itsekään pidä sitä mitenkään velvollisuutena, on ihanaa.

   Teidän suhde kuulostaa ihanalta <3 Ja voi olla, että selkeät miehen ja naisen roolit edesauttaa sitä pikkuisen. Mun mielestä sillon säilyy se intohimo suhteessa.

   Haha, kiitos, kiva vaan kuulla, että seuraat xD Kaikkea hyvää myös sinne <3

 11. Mulla taas yksi periaate; en pese kenenkään toisen aikuisen pyykkejä. Avoliitossa kummallakin omat pyykkikorit ja pyykkäyksensä. Tulis mieleenkään hoitaa toisen pyykkejä 😀 Mutta pyykkäile sinä vaan 😀

  • Pyykkaaminen on mun yks lempi kotityö, siks sitä tykkään tehdäkin 😀 Mikään ei voita puhtaan pyykin tuoksua ja pyykkien viikkaaminen on itseasiassa aika terapeuttista puuhaa 🙂

 12. Mä olen samaa mieltä, nipottamisella ei saavuta mitään. Ihmisillä on erilaisia tapoja ja kun yhdessä asuu, niin musta on tärkeämpää sopeutua kun koittaa muuttaa toisen tapoja täysin. Me on asuttu yhdessä 11 vuotta ja miehellä on edelleen ihan käsittämättömiä tapoja, mutta tehköön niin ja mä teen omalla tavallani. Siten tää toimii, ei niin, että nalkutettais vuorotellen. Miehen kaverit on ihmetelleet sitä, että mä vien miehelle kaljan hänen pyytäessään ja samalla niille kavereillekin. Ei kuulemma heillä koskaan. En sitten tiedä pitäisikö tämmöstä pitää jotenkin alentavana vai mitä, en mä miksikään tarjoilijaksi itseäni koe. Mä oon vaimo. Yhtä lailla mies toimii samoin mua kohtaan.

  Luolamies-asiasta oon taas täysin eri mieltä. Kotitöiden tekeminen ei vie kenenkään miehisyyttä vaan pikemminkin lisää sitä. Luolamies pitää huolta omistaan. 🙂

  • Mitä siis oikeesti 😀 tossa ei oo mun mielestä mitään alentavaa, jos tuot kaljaa kesken matsin 😀 mun mielestä se on just miehekästä haha 😀
   Joo ei muakaan haittaa, jos toinen haluu tehdä niitä kotitöitä ja joskus tekeekin. Ite vaan tykkään hoitaa niitä ja sen takia en pidä sitä mitenkään velvollisuutena 🙂

 13. Heheh. 😀 Onneksi oma mies tekee myös ruokaa ja pyykkää. Mulla meni tää beetasolu juttu vähän ohi? 😀

  • Joo kyllä täälläkin on saanu monta kertaa istua miehen kokkaaman ruokapöydän ääreen. Mä nyt vaan tykkään tehdä suurimman osan kotitöistä 🙂

 14. Mielenkiintoinen aihe! 🙂 Itse elin vuosia parisuhteessa, jossa käytännössä olin tällainen kodinhengetär, enkä juurikaan nalkuttanut. Tunnistin vanhan itseni tästä tekstistä ja se herätti ristiriitaisia ajatuksia.

  Erosimme mieheni kanssa kuitenkin lopulta ja nykyisin olen jo uudessa parisuhteessa. Tässä suhteessa molemmat osallistuvat kotitöihin, emmekä kommunikoi koskaan nalkuttaen. Olen alkanut pohtimaan, miksi katselin toisen ihmisen ’laiskottelua’ vuosikausia, kun tällainen yhteistyökin on näköjään mahdollista. Minusta tuntuu nykyisin erikoiselta, että toinen saisi elää kuin sika pellossa ja toinen tulisi ja siivoaisi jäljet. Mielipide on ehkä muuttunut siihen, että on järkevää, että se mieskin ottaa vastuuta kodista ja elämästä muutoinkin kuin ihailemalla kaunista naista. Tämä nyt kärjistetysti sanottuna.

  Ehkä haluan yrittää sanoa, että mieti vielä että onko se hyvää käytöstä ja toisen arvostamista, jos naiselle jätetään kaikki vastuu kotitöissä. 🙂 been there, done that ja ei enää sellaista kiitos. Sitä paitsi kotona yhdessä touhuaminen on ihan todella kivaa puuhaa, niin hölmöltä kuin se kuulostaakin 😉

  • Oon toistanu jo itseäni monta kertaa, mutta kun en pidä sitä mitenkään velvollisuutena, vaan teen niitä kotitöitä mielellään 😀 Tottakai mies osaa ne tehdä, ei oo siitä kyse. Ja toinen toisilleen tehdään palveluksia ja kivoja juttuja. Mun mielestä kiitollisuus ja arvostus toista kohtaan on kaikki kaikessa ja se on molemmin puolin.

  • En oo enää, valmennan itse itseäni tällä hetkellä 🙂

 15. En nyt ihan saanut kiinni siitä, että millä tavalla nalkuttaminen liittyy suoraan siihen, miten kotityöt jaetaan. Nalkuttamisessahan on kyse siitä, että kommunikaatio ei oikein pelaa – oli nalkuttamisen aihe mikä tahansa.

  Se, että talouden toinen jäsen ei halua, ei jaksa, ei viitsi osallistua yhteisiin juttuihin, ei ole mielestäni syy nipottaa. Se on syy keskustella ja sopia asioista. Vai oletatko oikeasti, että jos pyytäisit miestä nostamaan ne sukkansa lattialta, olisit automaattisesti nalkuttaja, ja sitten kävisikin niin, että ”Joku toinen nainen ei nipota”? En oikeasti ymmärrä tällaista muka-hauskaa luolamieshuumoria, että no mies on mies ja alfa ja röyhtäilee ja pullistelee ja nainen hoitaa inhottavat jutut pois alta, jotta toinen saa rauhassa toteuttaa mieheyttään. Mitä ihmettä 😀 Ja että jos huomautat asioista, mies lähtee litomaan?

  Hienoa, jos tykkäät laittaa kotia ja paasata miestäsi. Minäkin tykkään toisinaan, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että meitä on kaksi aikuista ihmistä samassa asunnossa, ja roikkui jalkojen välissä jotain tai ei, kumpikin kantaa kortensa kekoon. Ihan sama, miten vähän huvittaisi.

  Ihan oikeasti en vain ymmärrä, mitä haet 😀 Joo, nalkuttaminen ei ole kivaa kenestäkään. Mutta siis ”kotitöiden tekeminen ei sovi luolamiehelle”? Ihan oikeastiko kotitöiden kannalta on väliä sillä, mitä housuista löytyy? Whaaat 😀

  • No just näin. Alkuperäisessä kirjoitruksessa on niputettu yhteen kaksi erillistä asiaa.
   Mutta tuo alfamies- ja betasolut -läppä on jo ala-arvoista. Se osoittaa, että mitään kunnioitusta ja arvostusta tavallista, asiansa hoitavaa ja perheen perushommiin osallistuvaa, fiksua miestä kohtaan ei ole. Betamies my ass. Tekee mieli puolustaa kaikkia noita kunnon miehiä.

   Voi tietysti olla, että koko juttu on vitsi.

  • Mun ei tarvi ees miettiä tollasta, koska nautin olla se kodinhengetär 😀 😀

   Ja niin kuin monta kertaa olen jo kommentoinut, mä en pidä sitä mitenkään velvollisuutena, enkä hae sillä mitään, satun nyt vain olemaan sellainen nainen. Se tuntuu olevan monen nykyaikana vaikea ymmärtää 🙂 tottakai myös mies voi tehdä, mutta mua ei mitenkään häiritse niitä kotitöitä tehdä.
   Saan myös paljon hemmottelua ja arvostusta muilla tavoin. Monta kertaa oon sanonut, että tuntuu, että mut hemmotellaan piloille 🙂

 16. Onhan se hienoa et jaksaa olla ”kodin hengetär” ja hyysätä aikuista miestä! Ite en kyllä moiseen kykenisi 😅

  • Kodinhengettäret ei pidä sitä hyysäämisena 🙂

  • Mä kyllä teen kotitöitä, keräilee vaatteita lattialta, lähinnä lasten ja omiani. Mielelläni pidän paikkoja siistinä mut yksin siihen en kyllä pystyisi. Mä koen että olen ihan normaali aikuinen tasa-arvoisessa taloudessa. Tarvittaessa teen myös remppahommia. Enimmäkseen meillä kokkaan minä eli monessa kohtaa meillä on ns. perinteiset roolit. Lasten kanssa äiti tuppaa olemaan aina se ensisijainen monesaa kohtaa. Se vie aika paljon energiaa.

   Mut mun käsitys kodin hengettären roolista eroaa siinä et mun mielestä naisen tehtävä ei ole toimia kodin hengettärenä siksi että mahdollistaa miehen ”miehenä olemisen” (sinun kuvailemallasi tavalla). Mä mahdollista mun miehen miehenä olemisen niin, että joustan joissain esimerkiksi aikataulu asioissa jotta hän saa luoda uraa. Se on musta paljon miehekkäämpää kuin se, että tulee kotiin ja pikkuvaimona koitan hipsutella ja tehdä asiat niin että ”hänen ylhäisyytensä” stressitaso ei nouse.

   Sellainen vaikutelma tekstistäsi tuli, valitettavasti. En tubne miestäsi mutta tekstin perusteella ei kovin mairittelevaa kuvaa saa..
   Samoin viittaus intohimoiseen hetkeen antoi käsityksen susta ”luolamiehen” välineenä. Meillä onneks makkarin toiminta ei korreloi kodin siisteyden kanssa vaan toistemme välisen kemian.

   Mutta elä sinä tavallasi ja minä tavallani. Hyvä että ainakin kaksi ihmistä tässä maassa on onnellisia valitsemallaan uralla.

 17. Samaa mieltä kanssasi Pauliina. Itekkin oon vaan sitä mieltä että naiselle ’kuuluu’ tietyt asiat hoitaa ja miehelle tietty myöskin omat juttunsa jotka hoitaa 🙂 Olen pari vuotta ollut parisuhteessa ja kyllä edelleen oikein mielelläni siivoan, teen ruuat ja pyykkaan. Vaikka mies ei tätä vaadi niin teen sen oikein mielellään. Tosin aina jos olen väsynyt, kipeä tms. niin mies kyllä tajuaa auttaa 🙂 Tai jos mulla on sillä hetkellä rankempi duuniviikko niin ihan hyvin voin pyytää toista täyttämään tiskikoneen tai pistämään pesukoneen päälle/järkkäämään paikkoja muuten hieman. Itsekin saan niin paljon iloa ja nautintoa siitä, kun huomaan miehen olevan iloinen ja arvostavan sitä että ruoka on valmiina tai pyykit puhtaana.

  Tosta pelaamisesta oon sitä mieltä myöskin että naurettavaa kun jotkut muijat jaksaa siitäkin valittaa tai annetaan oikein LUPA esim 2 h pelaamiselle 😀 Aivan ihmeellistä puuhaa. Meillä saa miekkonen niin paljon pelata kun haluaa.. Kuhan ei mee yhteisten sovittujen menojen päälle tai muuten vaikuta negatiivisesti parisuhteeseen. Ja kyllä, passaan oikein mielellään silloinkin ja tuon ruokaa jos rakkaalla on nälkä kesken pelin tai haluaa kahvia tms 😉 Hyvä Pauliina <3 Oon monesti sun snäppejäkin kuunnellessa miettiny et miten joku voi olla niin samaa mieltä näistä asioista 😀 Oikein naurattaa kun luin tätä tekstiä ja jo arvasin miten osa muijista tulee reagoimaan tähän :DD

  • Kuulostaa niin samalta, kun täälläkin. Jos pyydän jotain tekemään, niin se hoituu kyllä ja usein saan apua ihan pyytämättä. Jota tosin en tarvitse, koska tykkään hoitaa suurimman osan itse 😀
   Haha jep oon samaa mieltä 😀 niin kauan kun toisen harrastus ei vaikuta suhteeseen negatiivisesti, niin antaa mennä. Itekin saan tilaa tehdä mun omia juttuja, jotka vie aika paljonkin mun aikaa.
   Onneksi täältä löytyy muitakin kodinhengettäriä 😉 <3

 18. Kyllä välillä on kivaa tehdä toisen puolesta asioita, mutta välillä on ihanaa tulla kotiin niin, että mies on siivonnut ja tehnyt ruokaa! Mielestäni suhde toimii juurikin niin, että molemmat tekee asioita. Ei meillä ainakaan tarvitse toisen sukkia tai muita keräillä. Enkä ymmärtänyt, miten kauneus tai haluttavuus olisi seurausta siitä, kuinka hyvin palvelee toista.

  • Kyllä, monesti olen tullut valmiiseen pöytään ja se on ihanaa 🙂 On se nyt kummallista, kun mä en pidä sitä toisen palvelemisena 😀

 19. Haha huikee postaus!!😄
  Muuten mitä olet mieltä kun näin pikkujoulujen alla järkätään paljon palju/sauna pikkujouluja? Olisko sun mielestä ok jos miehes menis työkaveri naisten kaa samaan saunaan/paljuun? 🙂

  • Kiitos 😀 😀

   Mun mielestä luottamus on kaiken a ja o. Ei sitä nyt vois lähtee kieltämäänkään, jos toinen näin haluaa tehdä 😀 Mutta en ainakaan itse menisi muiden miesten kanssa saunaan varattuna ollessani

 20. Toivon todella ymmärtäneeni oikein, että tämä on puoliläpällä kirjoitettu teksti. On aivan fine, jos itse tykkäät olla kodin hengetär, joka keräilee sukat lattialta ja hoitaa kaiken valmiiksi luolamiestä varten. Mutta älä hyvänen aika yleistä, että sellaiset naiset, jotka vaativat talouden toiseltakin aikuiselta jotain tapoja, ovat nalkuttavia akkoja jotka menettävät vielä miehensä jollekin tuollaiselle hengettärelle.

  Uskoisin, että siinä vaiheessa kun sinäkin olet asunut miehen kanssa vaikkapa viisi vuotta ja mukana on pari lasta, eivät ne miehen sukat ja muut likaiset vaatteet lattialla enää aiheuta hymyä huulille. Kyllä parisuhteessa on kaksi aikuista ihmistä, jotka pystyvät taloutta pyörittämään.

  • Mä oon asunu parissakin avoliitossa monia vuosia ja siltikään ne sukat ei oo vieny hymyä mun huulilta pois 😀 niin kuin alussa sanoitkin, niin nautin olla kodinhengetär 🙂

 21. Mä en henkilökohtaisesti ymmärrä miehiä jotka ovat niin epäsiistejä että jättävät likaisia sukkia YMPÄRI KÄMPPÄÄ. Siitä on kyllä alfauros kaukana. Luulis että aikuinen ihminen osaa laittaa likaiset vaatteensa pyykkikoriin tai edes yhteen paikkaan vaikka olisi kuinka väsynyt salin jälkeen. Tai ainakin meillä mies ja alle kouluikäiset lapsetkin tekevät niin.

 22. Apua, toivottavasti tää oli läppä! 😀

  En koe olevani tippaakaan mikään nalkuttava naisystävä, mutta kyllä meillä kotityöt hoidetaan about puoliksi. Molemmat meistä on työssäkäyviä, aikuisia ihmisiä ja siitä syystä minusta olisi todella erikoista, jos mies olettaisi minulta jotakin kodinhengettären roolia. Ja jos tuhannetta kertaa kerään likaisia sukkia lattialta niin tasan asiasta huomautan ja jos tämä huomautus johtaisi siihen että mies pakkaa kamat ja etsii itselleen uuden naisen — tervemenoa. Meillä asioista keskustellaan, milloin minä muistutan likapyykeistä ja milloin hän muistuttaa siitä, ettei kahvikuppeja tarvitse levitellä ympäri kämppää. Ilman nalkuttavaa sävyä, huumorilla höystettynä. Niin se homma minun mielestä toimii aikuisten ihmisten kesken, kuvio olisi toki eri jos esimerkiksi minä olisin vallan kotona ja mies toisi leivän pöytään.

  Minä toivon, uskon ja tiedänkin, ettei tuo oma mies jättäisi meidän tervettä ja hyvää suhdetta siksi, että jossain ilmeisesti on naisia jotka rakastavat passata ja hoitaa kaikki kotityöt sen voimalla, että mies kehuu kerran päivässä kauniiksi. Minun mies kehuu ja rakastaa, tekee kotitöitä, ei joudu kuuntelemaan nalkutusta, keskustelee asioista ja on silti todella miehinen mies. Ja jos mies kysyy, voinko tuoda saunakaljan hänelle niin totta kai voin – yhtä lailla mies tuo minulle jotain jos pyydän. Meillä asuu kaksi tasavertaista ihmistä, joista kumpikin on yhtä paljon vastuussa kodin taloudesta, siisteydestä ja parisuhteen hoitamisesta.

  • En mäkään oleta, että multa oletetaan olevani kodinhengetär 😀 Mä haluan itse olla sellainen, koska nautin siitä. Mä en hae sillä tekemisellä arvostusta 😀 saan sitä ihan muista asioista.
   Mun puolesta jokainen elää miten haluaa. Tekstin pointti oli otsikossa, kyse oli nalkuttamisesta, joka yleensä koskee kotitöiden tekemistä tai yleistä siisteyttä. Jos mä haluisin, että kaikki hoidetaan tasan, niin varmaan nalkuttaisin. Mutta kun en halua.

 23. Huoh mitä kommenttien ja klikkien kalastelua. Voisit muuttaa tän sun blogin nimeksi ”Pe***ttä ja provokaatiota”.

  • Muutamassa kommentissa oonkin jo sanonut, että kerroin millainen mä oon naisena. En voi sille mitään, jos mun tapa elää poikkeaa valtaväestöstä niin paljon, että se herättää keskustelua ja klikkejä 🙂

 24. Jos joku valitsee elää ”kodinhengettärenä” on se hänen oma valintansa, samoin jos jonkun toisen mielestä kodin pyörittämiseen tarvitaan kaksi (tai useampi) on sekin enemmän kuin ok. Neuvojen ja vinkkien jakaminen kanssaihmisille on haastavaa ja siinä piilee ongelma, jota moni ei hoksaa aina ajatella; yksi ihminen ei voi tietää sitä todellisuutta missä muut elävät. Se mikä toimii teillä kotona, ei välttämättä toimi muissa kodeissa. Muistetaanhan, että ei kritisoida toisten tapaa elää. Koetetaan sen sijaan ymmärtää. 🙂

  • Tottakai, mulle on ihan ok, jos joku elää eri tavalla 🙂 Tosiaan tuolla tais olla se hashtag huumori, että kaikkea ei kannata ottaa niin tosissaan. Kerroin tässä, millainen itse olen ja se varmasti poikkeaa valtaosasta naisia, mutta olen valmis elämään sen asian kanssa, koska nautin olla sellainen 🙂

 25. No huh, mikä kirjoitus! 😆 Ihan tosissaanko naiset on nalkuttavia aikoja, jos ne haluaa, että mieskin tekee jotain. Mä oon ollut mieheni kanssa jo 7 vuotta ja meillä on lapsi. Kyllä mä oletan, että molemmat osallistuu kotitöihin. Kuitenkin molemmat käy töissä, on omia harrastuksia, lapsella on harrastuksia. En mä yksin pystyisi koko ajan pitään kämppää pystyssä. Ja mielelläni teen miehelle ruokaa ja lapselle siinä samalla, mutta kyllä mieskin osaa itse tehdä. Ja vaikken koko ajan pakonomaisesti miellytä miestä, niin saan kuulla olevani kaunis ja haluttava jne. Ei siihen vaadita sitä, että mä vaan hoidan kaiken ja mies makaa sohvalla tekemättä mitään! Onneks sellaisia ihania miehiä on, jotka haluaa myös tehdä kotitöitä.

  • Kyse ei nyt ihan ollut siitä 😀 vaan siitä, että nalkutetaan täysin turhista asioista. Ollaan näköjään erilaiset, koska mä teen kotitöitä mielellään ja oon kodinhengetär, enkä hae sillä arvostusta, koska nautin siitä 😀 Mulle tehdään paljon ihania asioita ja välillä tuntuu, että oon vähän liian hemmoteltu 🙂

 26. Mullakin tuli tästä vähän hölmö olo. No, kukin tyylillään? 😀 Itse en ikinä lähtisi suhteeseen, jossa minun pitäisi keräillä perästä aikuisen ihmisen likapyykkiä tai astioita ympäri asuntoa. Siinä sais kohta varmaan käydä prseenkin pyyhkimässä :’DDD Olis vaan helpotus jos tollanen iso vauva lähtisi toisen naisen matkaan :DDDD Mielestäni kotitöiden tekeminen ei todellakaan ole mitään nalkutusta. Jos yhdessä asutaan ja kotia kulutetaan niin siitä pidetään myös yhdessä huolta!

  • Tottakai molemmat osaa niitä kotitöitä tehdä, ei siitä kyse 😀 Mä nautin olla kodinhengetär 🙂 <3

 27. Ellalla oli pointti. Sekoitat tässä kaksi asiaa (nalkuttamisen ja tasa-arvoisen työnjaon) ja muutenkin huvittavan naiivi teksti.

  Olis mielenkiintoista kuulla mitä sun mies sulle tekee sun puolesta. Mun mies sekä siivoaa että kehuu kauniiksi, molemmat voi saada 😉

  Ja noi luolamiesgeenit vai mistä ihmeestä kirjoitit on tiede osoittanut jo useasti roskapuheeksi. Kannattaisi varmaan fitnesstypyn keskittyä bloggaamiseen ja kodin hengettärenä oloon ”tieteen” ja ”parisuhdevinkkien” sijasta ja jättää ne koulutetetuille ammattilaisille 😉

  • Ei kannata ottaa kaikkea ihan tosissaan 😀 jos viittaan johonkin luolamiesgeeneihin niin kuvitteletko tosiaan, että pohjaan puheet johonkin tieteelliseen artikkeeliin ? 😀 jos niin teen niin silloin myös lähteet löytyy tekstistä 😀
   Ylempänä olevaan lauseeseen, se jätettäköön salaisuudeksi 😉

 28. Erikoista lukea näitä kommentteja. Ensin blogisti kirjoittaa jotain, sitten kun hän saa ihan aiheesta kommentteja, hän kääntää kaiken päälaelleeen. Ihan kuin hänen tapaansa elää ei hyväksyttäisi vaikka hän vain viattomasti kertoili siitä miten tykkää tehdä kotitöitä. Asioita, joita teksti oikeasti välitti olivat kuitenkin isolta osin ihan muuta. Kirjoittaja
  A.Veti yhtäläisyysmerkit nipottamisen ja perustasa-arvon odottamisen välille.
  B. Antoi neuvoja muille naisille, oikein lusikalla syötti ajatusta, että kaikkien muidenkin tulisi toimia kuten hän.
  C. Julisti omia jälkiään siivoamattomat miehet alfamiehiksi.
  D. Vihjasi, että tasa-arvoa toivomalla jää yksin.

  Onko ihme, että näitä väitteitä sitten myös kommentoidaan? Ei ole ensimmäinen kerta, kun tuntuu, että jotkut blogistit voisivat opetella ihan sisälukemaan omat tekstinsä ja arvioimaan, mikä vaikutelma niistä tulee. Jollei sitten hakua pelkästään provosoida hölmösti.

  • Hashtag huono argumentti. Niin, että sitten kun ei osaa enää perustella, niin sanotaan että se oli vaan läppä. Voit kysyä vaikka Valavuorelta, että kuinka sen kanssa onnistui.

  • En oo sanonu että on vaan läppä 🙂 tää on mulle totista totta. Mun mielestä miesten ja naisten roolit on kääntynyt liikaa väärinpäin ja ilmeisesti teksti upposi tosi moneen sen takia. On hyvä miettiä minkä takia nykyään erotaan niin kovaa tahtia. En nyt sano että tää asia on yks niistä syistä, mutta varmaan jotain tekemistä on joissakin tapauksissa. Mun mielestä mies ja nainen on tasa-arvoisia, mutta en ymmärrä feminismiä sen pahimmassa muodossaan. Mun mielestä nyky-yhteiskunnassa on monia asioita pielessä.

  • :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD eli kotitöiden jakaminen on feminismiä pahimmassa muodossa??? voitko vähän oikeesti miettiä ennen ku kirjotat voi HUHHUH

  • Kantsii sunkin oppia lukemaan 🙂 tais olla tossa lauseessa ihan eri kohta 🙂

  • 😅😅 mikä on sun määritelmä ”kovaa tahtia eroamiselle”? Vai olitko miten kauan seurustellut tämän nykyisen miehesi kanssa tai hänen kanssaan, joka oli ennen tätä nykyistä tai sitten hänen kanssaan, joka oli ennen tätä nykyistä edeltävää miestä, joista (sun parisuhdetilanteesta) olet kuitenkin suht avoimesti blogeissasi kirjoitellut. Mietin vain sitä, että onko sit ihan fiksua nostaa tämän nk. nalkutuksen olevan syynä niin monen parin eroon ja tehdä miehensä passaamisesta ihan oma aihe blogiin ja sanella myös muille naisille ohjeet tällaiseen parisuhteeseen. Lähinnä kirjoituksesta tulee pakostikin mieleen, että mikä mahtaa sitten olla omat syysi omien suhteidesi päättymiseen. Tätä ei kukaan ulkopuolimen halua tietää, mutta hieman oudoksun sitä, että nostat itsesi jalustalle tämän kotihengetär -asian kanssa neuvoen samalla muita naisia toimimaan samoin, muttet muistakaan tässä kohtaa sitä, että myös sinun aiemmissa suhteissasi on toimittu väärin, koska tilanteet on johtaneet eroon. Tämä munkin kommentti kuulostaa jonkun korvissa nipottamiselta ottaen huomioon kuinka omien sanojesi mukaan huumorilla tekstin olet kirjoittanut, ja varmaan osittain oletkin, mutta silti kannattaa kuitenkin muistaa kuinka monta lukijaa blogisi saavuttaa ja muistaa pitää teksti sen osalta asiallisena ja olisiko ”vilpittömänä” oikea sana, että huomaa kunnioittaa myös muita ja muiden tapaa elää.

  • Eikös Suomessa noi avioerotilastot oo aika suuret nykyään, puhun siitä.

   En sanonut, että nalkutus on syy eroon, mutta jos jonkun miehen mielestä kotityöt ei kuulu hänelle, niin mä ymmärrän sen täysin.

   Mun mielestä miehen ja naisen roolit on kääntynyt liikaa väärinpäin, enkä puhu tässä pelkistä kotitöistä. Naisten pitäis ymmärtää osata pärjätä ihan ilman super feminismiäkin. Mun puolesta mies saa olla mies omine outoine tapoineen. Ehkä oon elänyt liian miespainotteisessa ympäristössä, koska tavallaan kestän ne paineet, joita ne naisille tuo. Voin silti olla naisellinen nainen ja olla arvostettu.

   Mä en nosta itseäni jalustalle. Kerroin, että mä nautin tehdä kotitöitä ja että mua välillä ihmetyttää naisten nalkutus, mitä tuolla kuulee juttuja. Itse en jaksaisi edes tuhlata energiaa siihen 🙂

   Ja se, miksi mun tätä edellinen pitkä parisuhde päätyi eroon johtuu siitä, että minä jätin tämän ihmisen. Siitäkin saisi ihan oman postauksensa, mitkä syyt olivat, mutta sen voin varmuudella sanoa, että ei ainakaan likaiset sukat 🙂

  • ”Mun mielestä miesten ja naisten roolit on kääntynyt liikaa väärinpäin” Ihan mielenkiinnosta, haluutko avata tätä vähän lisää? Naisen rooliko on mielestäsi kokata, siivota, pyykätä? Entä jos ei tykkää kokata niin onko pakko, koska se nyt vaan on naisen homma? Onko miehen rooli rassata vaikka autoa ja vaihtaa lamput jne? Entä jos naisena nauttisinkin tehdä kyseisiä hommia? Entä jos minä hoitaisin ks. hommat meillä ja mies vaikka kokkaisi, olisiko se näitä asioita, jotka sanojesi mukaan ovat ”nyky-yhteiskunnassa pielessä”?

  • Edellisessä vähän avaavaa kommenttia tuohon 🙂

   Naisen rooli on just sellanen millainen jokainen haluaa itse olla.

   Sitä nyt ei varmastikaan vaan voi kieltää, että moni nipottaa ihan turhista asioista, oli ne sitten kotitöiden tekemisestä tai mistä tahansa muusta. Sitä minä en ymmärrä 🙂 itse kun en halua pitää mulle rakasta ihmistä itsestäänselvyytenä ja kuluttaa energiaa nipottamiseen. Tottakai sanon jos mua joku asia häiritsee, mut likaiset sukat ei kuulu niihin.

   Just eilen itekin asensin lampun kattoon ja laitoin jouluvalot partsille, joten ei asiat oo ihan noin mustavalkoisia, mitä haluat näköjään kuvitella.

   Mun mielestä on kuitenkin jotain hienoa vanhoissa miehen ja naisen rooleissa. Ehkä mä sitten kaipaan rinnalleni ronskin miehen, joka voi heittää joskus kovaakin läppää ilman, että mun täytyy ottaa feminismi kortti esiin. Mun mielestä miehillä on myös oikeus olla miehiä, toki tasa-arvon huomioon ottaen 🙂

 29. Tulin mielenkiintoisen otsikon perässä blogiisi, vaikka en ole koskaan aiemmin lukenut tekstejäsi. Mietin, että täältä saisin vinkkejä miten rauhoittua, kun kun nipotusolo alkaa kuplia sisällä. Miten minusta tulisi rennompi. Kun juuri nipotin miehelleni siitä, että hän syö epäterveellisesti ja että kunpa hän ei sairastuisi elintapojensa vuoksi tukevaisuudessamme. Nipotuksen takana on luonnollisesti huoli, ei sukat tai tiskit (joita hän juuri tuolla tiskaa). Mutta todellisuudessa löysinkin itseni hyvin hämmentävän tekstin ääreltä. Mietin itseasiassa tekstisi motiiveja? Mikä on postauksesi idea?

 30. Okei. Hienoa, että nautit olla kodin hengetär, mutta tuot sitä blogissasi esille hieman siihen sävyyn, että se olisi ikään kuin jotenkin velvollisuus myös muillekin parisuhteessa eläville naisille? Ja kirjoituksestasi saa myös sen kuvan, että muuten toimiva nainen on sitten juuri se nalkuttava osapuoli. En nyt täysin tarkoita, että jutusta saa tämän kuvan, mutta kun elämään mahtuu niin monta eri tyylistä parisuhdetta eri elämänvaiheisiin, niin tuntuu että aika yksittäisen asian nostat esille suhteestasi ja tämän avulla yrität neuvoa myös muita naisia (ja olen itsekin rauhaa rakastava kodin hengetär -nainen).

  Muutenkin olet aika ehdoton tuomaan esille omia mielipiteitä, esimerkiksi siitä millainen on hyvä bikini fitness -kilpailija (tähän määrittelemääsi kilpailija -muottiin olen täysin päinvastainen ja olen pärjänny kisoissani hyvin), kuinka dietillä tulee olla tietynlainen Ja keskittyä myös muuhun elämään (tämä on totta osittain, mutta toisilla dietti yksinkertaisesti vaatii henkistä ja fyysistä fokusointia enemmän, mutta se ei tarkoita etteikö dietistä kuitenkin nauttisi paljon ja tämä ehkä vain vaatii enemmän luopumista väliaikaisesti muilta elämän osa-alueilta dietin läpiviemiseksi kunnialla). Tuot myös monesti esille kuinka olet kunnianhimoinen, sulla on loistava koulumenestys, olet uranainen työelämässä ja sulla on monta rautaa tulessa. Ihan hyviä asioita, mutta monesti tuntuu että liialla ”pätemisellä” yritetään pönkittää juuri sitä mitä ei ole.

  Ehkä nuori ikäsi vaikuttaa vielä siihen, että näet asioita ehkä vielä hieman mustavalkoisesti?

 31. Ajattelin oikeesti et tää on läppä etkä oo kirjottanu tätä itse ja lopussa paljastat sen… mut ei. Joo tajuan sun pointin siinä että nalkuttaminen on turhaa, ja kyllä, minäkin tykkään tehdä kotitöitä ja ei mua haittaa viedä miehelle kaljaa kesken pelin, mutta minä en todellakaan keräisi mieheni hikisiä sukkia ja paskasia housuja lojumasta ympäri asuntoa, sen verran sais mies olla mies että osaa sentään perusasiat tehdä itse ja huolehtia yhteisen asunnon siisteydestä. Sanoisin kyllä hasta la vistat miehelle joka ei osaa edes omia vaatteita viedä pyykkikoppaan… Minäkin tykkään olla kodinhengetär mut toi sun homma kuulostaa kyllä ihan vaan aikuisen miehen passaamiselta.

 32. ”Okei. Hienoa, että nautit olla kodin hengetär, mutta tuot sitä blogissasi esille hieman siihen sävyyn, että se olisi ikään kuin jotenkin velvollisuus myös muillekin parisuhteessa eläville naisille? Ja kirjoituksestasi saa myös sen kuvan, että muuten toimiva nainen on sitten juuri se nalkuttava osapuoli. ”

  Jep.Myös Linan kommentti osui aivan nappiin.

 33. Hmmn. Satiiri tekstilajina on taitolaji, ja mikäli sitä ei hanskaa suosittelen jättämään muille. Toki klikkejä tälläisillä postauksilla satelee.

  Minusta kannattaa muistaa, että meille jokaiselle on se sopiva kumppani ja parisuhde. Mikä toimii sinulla ei toimi todennäköisesti muilla. Esim. itselläni on harrastukset, 2 työtä, 2 akateemista tutkintoa ja koska puhun 4:ä eri kieltä sujuvasti, tulee töiden puolesta välillä oleiltua ulkomailla. Oletettavasti minulla ei ole aikaa siivoilla sukkia tai kokkailla säännöllisesti, vaikka ruoanlaitto kivaa onkin. Sitten kun elämäntilanne vakiintuu palkkaan todellakin siivoojan. Ja ehkä joku vois käydä myös mun puolesta kaupassa. Vuorokaudessa on niin vähän tunteja…

  Maanläheinen miehen pitää olla, muttei mikään luolamies. Kuolaan ja olen aina kuolannut älykkäiden, kansainvälisten tavoiteorientoituneiden tyyppien perään, en änäriä pari tuntia hakkaavien ja örähtelemällä kommunikoivien ”alfojen” perään, näin äärimmäisen karrikoidusti. Minä en valita, keskustelen asioista, eikä yksi tai kaksi sukkaa minua edes kiinnosta, todennäköisesti en edes niitä ehdi huomaamaan. Jos toinen hakee kodinhengetärtä, päädytään todennäköisesti eroon, mutta tuskin kukaan tällaista haluava mun kanssa edes seurustelisi tai itse alkaisin seurustelemaan moisen pesänrakentajan kaa.

  Mun elämäntyyli ei kuitenkaan oo sen parempi kuin muiden… Yksi kaveri, jolla on samanlainen hengetärgeeni kuin sinulla harmitteli, kun osa feministeistä ei tunnu ymmärtävän, jos ei halua olla strong independent tasa-arvon puolesta taisteleva uraohjus, ja oli hänenkin mielipiteessään perää.

 34. Voi olla et mies alkaa pitää sua itsestäänselvyytenä sit pian.. 🙂 eikä tee mitää vaan koska se myija tekee aina plaaplaa… mutta jatka toki jos sinusta tuntuu oikealle…

 35. Teksti kyllä aliarvioi lukijoita ja ihmetyttää sen pointti?! Nalkuttaa voi myös monesta muustakin asiasta kuin kotitöistä:) Ja by the way oli tehty joku tutkimus missä todettiin et nalkuttavien vaimojen miehet on onnellisempia.. Hitsi kun en muista missä sen luin:)
  Ja ei, sä et ole mikään katoava luonnonvara, vaan uskoisin, että edelleenkin suurin osa naisista tekee suurimman osan kotitöistä.

  Ja jokainen eläköön onnellisena sellaisessa parisuhteessa kuin haluaa <3

  Ps. En tiedä mitään niin epäseksikästä kuin pelaavan miehen XD

 36. Tässähän tämä juuri on. Kirjoittaa julkisesti jotain, saa monta reaktiota. Kun olin lukenut tekstin olin ihan hämilläni että kuka kirjoittaa noin 😀 Kun olin lukenut sun kommentteja niin käsitys vähän muuttui. Annoit aika kärkkään mielipiteen ja ilmaisit ehkä väärin itsesi koska kommenteista sain toisenlaisen käsityksen. Mielestäni blogia kirjoittaessa pitää osata ottaa vastuu siitä mitä kirjoittaa ja myöskin miettiä mitä kirjoittaa ja kysyä itseltään että sainko esille kirjoituksessani sen mitä halusin. Ja aiheeseen liittyen: minä olen kodin hengetär, tykkään tehdä kotona kaikennäköistä hommaa, siivoan ja teen ruokaa yms, avaan viemärin ja kiristän ruuvit ja voin vaihtaa vaikka auton renkaat. Mieheni tekee aivan samoja hommia mutta meillä minä eniten häärään keittiössä ja siivoilen ja mieheni useimmin kiristää ruuvit ja kolaa pihan. Nautin tehdä niitä asioita mutta se ei tarkoita että vain minä teen. Meillä molemmat tekee kaikkea, toinen tekee jotain enemmän kun toinen mutta meidän yhteisessä kodissa molemmat osallistuvat. Ei siksi että olemme nainen ja mies vaan siksi että olemme yhdessä yhteisessä kodissa. PS. Toi mun luolamies on helvetin seksikäs kun hän siivoo ja hänen sukat menee suoraan pyykkikoriin ilman nipottamista 😉

 37. Mä todella toivon, että jokainen, joka kirjoittaa tasa-arvoisen työnjaon puolesta; ottavat myös sit sen poran käteen kun tulee aika porata jotain, tyhjentää mökillä paskahuussin, asentaa lamput kattoon, jne, tekee myös sitten näitä ”miesten töitä”…

  • Ja sitten kun housuista repee haarat niin ei muuta ku äijälle vaan neula käteen ja menoks, ihan vaan siksi että kyllä molemmat tekee molempien hommia.

   Miehet voivat opetella ”naisten töitä” ja naiset ”miesten töitä” mutta jos joku homma pitää saada huolellisesti tehtyä ja minä osaan sen parhaiten niin mulle on aivan sama että kategorisoidaanko se homma miesten vai naistenhommaksi. Liisan kommentti ei ollut mikään conversation ender one lineri vaan osoitus siitä että se voi tehdä joka osaa parhaiten jos homman hoitamiselle on kiire, muussa tapauksessa molempien sukupuolten edustaja voivat oppia toisiltaa.

 38. En ymmärrä minkä takia noin moni kommentoija ei ymmärrä sitä että jos tykkää tehdä kotitöitä (joku toinen tykkää esim kutoa/lukea) niin siitä pitää tehdä tuollainen numero? Jos postauksessasi olisit kertonut, että rakastat olla kodin hengetär ja olisit sinkku, niin todennäköisesti olisit saanut ihan erilaisen vastaanoton postaukselle, mutta kun tykkäät tehdä toisen ja yhteisen hyvän vuoksi niin sitä moititaan..

  Oli ihan pakko kommentoida koska silmät meinasi pomppaa ulos päästä kun luin osan kommenteista. Hyvänen aika ihmiset antakaa Pauliinan tehdä sitä mistä hän pitää. Mun mielestä tää oli tosi hyvä postaus vaikka meilläkin jaetaan kotityöt!:)

 39. Kiintoisaa retoriikkaa kieltämättä, enpä hirveästi ihmettele jos jengi provosoituu. Voisit yhtä hyvin kirjoittaa blogikirjoituksen ”mies – älä lyö vaimoasi” – tokihan jotkut miehet niin tekee, mutta niin myös naisetkin. Suurimmalti osin kuitenkin pitkissä parisuhteessa on kaksi tavallista taapertajaa pieruverkkarit jalassa, ilman sen suurempaa toisen kontrolloimista.

  En tiedä millainen blogikirjoittajan nais- ja parisuhdekuva on ja mistä se on peräisin, mutta tekstin perusteella jäi kyllä aika outo kuva kirjoittajasta. Ehkä se kertoo kirjoittajan iästä, tuttavapiiristä, parisuhdetaustasta, persoonasta tai koulutuksesta jotain. Tai sitten ei. Toivottavasti kommentit joka tapauksessa valaisee kirjoittajalle, että ihmisiä on ehkä aika paljon laajempi kirjo kuin hän on ehkä tullut miettineeksi. Roolit voivat myös vaihdella, toinen parisuhteen puolisko saattaa huomauttaa sukista lattialla, kun taas toiselle puoliskolle avokadon jättäminen pöydälle on huomauttamisen paikka. Oikein mukavaa joulun odoitusta! 🙂

 40. Mitä jos ei itse tykkää kotitöistä?:) kirjoitat, että tää järjestely sopii, koska tykkäät. Silloinhan tällainen järjestely jää automaattisesti heille, jotka kotitöistä tykkäävät. 🙂 itse en voi sietää sotkua mutten myöskään oikein jatkuvaa järjestelyäkään….::::::( se oikeasti on tosi alentavaa jos homma menee näin: mies tulee kotiin, jättää kamat ympäriinsä, ja kyselee jääkaapilla, miksei ruokaa ole , inttäen. tää nimittäin on yleensä se seuraava vaihe, kun mies tottuu liikaa äitimäiseen paapomiseen, jota kodinhengetär ei itse edes ajankuluessa huomaa. homma toimii niin kauan, kun työt on jaettu tasapuolisesti, ja toinen saa elää elämäänsä ilman että täytyy jäädä kotiin tekemään ruokaan ettei mies vaan kuolisi nälkään. sovitte varmasti hyvin toisillenne ja voi olla että ootte soulmates. 🙂 siksi teillä voi homma pelata. mutta oot nyt jo väsynyt, ootko miettinyt, että seurustelun aloitus tuottaa tutkitustikin myös stressiä? voi olla kivaa tehdä ruokaa mutta siinä vaiheessa kun kaveri pyytää lenkille ja itse vaan kokkaa jottei mies olisi ärtynyt voi lenkkikaveritkin kaikota. näetkö omia ystäviäsi ollenkaan, jos miehen kaveripariskuntia ei lasketa.

  • en tiiä kenen elämästä puhut, koska ei kuulosta ainakaan meidän 😀 😀

  • toivottavasti, koska tää sun vastauskin paljasti että oot vähän alistettu. 🙁 muuten argumentoisit ihan normaalisti, etkä hyökkäävästi.

 41. Täähän on niin selvää. Olen niin mahtava ja seksikäs pikkusiivoaja ja palkkioksi mieheni on mies. Parisuhde ja itse kehua. Tyyyyylsäää!!!

 42. En tiedä, pitäisikö tätä blogikirjoitusta edes ottaa tosissaan. Ei tätä vakavastikaan voi ottaa.
  Tekstissäsi ei oikein löytynyt punaista lankaa, eikä se auennut edes myöhempiä kommenttejasi lukiessa. Tässä ei ollut lainkaan ”juonta”, pelkkää liibadaabaa. Mikä tässä postauksessa oli oikeasti ideana? Mitä yrität tässä viestittää lukijoille?
  Itselleni ei jäänyt tästä käteen muuta kuin hämmennystä ja liuta kysymysmerkkejä. Taisi herättää ärsytystäkin.
  Annoit itsestäsi tekstin perusteella melko ylimielisen kuvan. Toivottavasti et ole sellainen ihminen oikeasti, vaan osaat ajatella asioita empaattisesti ja ymmärtäväisesti myös muilta näkökulmilta. Kenties niiden nipottavien naisten näkökantilta. Ehkä joskus vielä opit ymmärtämään, että asiat eivät ole parisuhteessa ja myöskään muilla elämän osa-alueilla niin mustavalkoisia.

 43. Mitäs sanoisit miehestä jota tapailen nyt neljättä kuukautta, hänellä kestää usein päivä vastata viestiin, harvoin ehdottaa itse näkemistä ja on perunut monta kertaa kun meidän on pitänyt nähdä. Olen hänelle näistä nipottanut mutta hänellä on aina päteviä selityksiä ja aina kun onnistutaan näkee niin on lähes täydellistä kaikki. Nipotanko turhasta? Hänellä on tosi kiireinen työ ja lähipiirissä sairas ihminen niin toisaalta ymmärrän. En vaan tunne olevani hänelle tärkeä ja tuntuu ettei halua viettää aikaa kanssani/tutustua syvemmin vaikka muuta väittääkin.
  Pitäisikö mun vaan luovuttaa? 😀

  Sori kun ei tavallaan liity aiheeseen. 😀

  • Mä en mikään parisuhdeneuvoja oo, mutta itse en katselisi tollasta toimintaa. Jos ootte jo neljä kuukautta tapaillu, niin sillon luulis kyllä saavan vastauksen inhimillisessä ajassa. Kuulostaa siltä, että arvostus puuttuu sua kohtaan. Mä sanoisin varmaan, että jos peli ei muutu, niin se on hei hei 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta