Koulukiusaamisen kohteena

Kerroin eilen Snapchatissa (pauliinafit) miten jouduin koulussa kiusaamisen kohteeksi. Se ei ollutkaan mikään perinteinen tilanne, nimittäin kiusaajana toimi opettaja. Sain kuulla erittäin ala-arvoista arvostelua henkilökohtaisesta elämästäni enkä osannut reagoida tilanteeseen paikan päällä, koska niin hämmentävää se oli.

En olisi koskaan uskonut, että joudun tälläisen tilanteen eteen ammattikorkeakoulussa. Sain jälkeenpäin laitettua tälle opettajalle viestin, jossa sanoin, että en aio enää kertaakaan kuulla vastaavanlaista arvostelua ja haluan käydä kouluni rauhassa loppuun ja niin, että käyttäydytään niin kuin aikuiset ihmiset. 

koulukiusaaminen
Kuva: A-lehdet Johanna Myllymäki

Eiliset snäppini saivat aikaan kommenttien tulvan ja kaikki kommentoijat ovat sitä mieltä, että olen joutunut törkeän kiusaamisen ja arvostelun kohteeksi. Olen ollut liikuttunut niistä monista kommenteista, joita olen eilisen jälkeen saanut snäpissä ja muualla. 

Olen kuullut monelta ihmiseltä, johon tämän vuoden aikana olen tutustunut, että somen perusteella minusta saattaa saada ylimielisen kuvan. Kun minuun on tutustunut, niin mielikuva on muuttunut päinvastaiseksi. Moni ei ehkä ymmärrä sitä, että hymyn takana saattaa piillä paljon isoja huolia ja murheita.

Mennyt vuosi on ollut todella rankka. Olen menettänyt monta ihmistä, jotka eivät jostain syystä siedä sitä että menestyn ja voin hyvin. Moni ihminen on kääntänyt kelkkansa menneen vuoden aikana ja itsellänikin on luottamus mennyt näihin ihmisiin. Mikä siinä oikein on, että täällä Suomessa on niin vaikeaa sietää toisen onnistumista? Kasvokkain hymyillään, mutta selän takana puhutaan pahaa ja toivotaan toiselle huonoa onnea. 

koulukiusaaminen
Kuva: A-lehdet / Johanna Myllymäki

Jostain syystä kaikki minulle selkänsä kääntäneet ihmiset niin kuin myös tuo kiusaaja koulussa, ovat naisia. Tämä eilinen kiusaamisepisodi ei ole ensimmäinen kerta, kun olen joutunut naisten kiusanteon kohteeksi. Sitä on tapahtunut aina, ala-asteajoista lähtien.

Mulla ei ole sellaista vahvan naisen roolia mun elämässä, joten olen joutunut rakentamaan itsetuntoni ja oman menestykseni itse sekä nykyään osaan myös puolustaa itseäni ja seistä omilla jaloillani.

Joskus kaikkien niiden paineiden kantaminen hartioilla tuntuu mahdottoman painavalta ja välillä tulee niitä hetkiä kun miettii, että onko tässä mitään järkeä. Sitten muistan isäni sanat, että teet vain omaa juttuasi, välittämättä negatiivisista mielipiteistä ja se palkitaan kyllä. Ja niin on aina käynyt.

Jos olisin aiemmin elämässäni kuunnellut muiden mielipiteitä, muuttunut hajuttomaksi ja mauttomaksi, jotta kellään ei olisi minusta eriäviä mielipiteitä, niin en olisi koskaan tullut siihen pisteeseen jossa nyt olen.

koulukiusaaminen
Kuva: A-lehdet / Johanna Myllymäki

Haluan olla esikuvana kaikille niille nuorille naisille, jotka kokevat niitä samoja paineita tässä yhteiskunnassa. Minä tiedän miltä teistä tuntuu. Mutta älkää piru vie luovuttako tai antako niille negatiivisille ihmisille otetta teidän elämässä. Antaa niiden puhua ja tekijät ovat niitä, jotka pääsevät eteenpäin.

Moni ei ehkä tiedä, että miten herkkä ja ison sydämen omaava ihminen minunkin somekuvan takana on ja miten vahvasti tunnen asioita. Olen vahva, mutta myönnän olevani välillä myös heikko. Nyt haluan kiittää kaikista niistä ihanista kommenteista, joita olen saanut ja kiitos myös lukijoilleni, jotka kulkevat mukana näissä ylä- ja alamäissä. Olen onnellinen, jos voin saada edes yhden ihmisen päivään lisää positiivisuutta ajatuksillani. Sen vuoksi tämä blogin kirjoittaminen merkitsee minulle niin älyttömän paljon. 

Vaivaako suakin kaamosväsymys? Se oli edellisen postauksen aiheena

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

pauliinafitworld

4 vastausta artikkeliin “Koulukiusaamisen kohteena”

    • Arvosteli törkeästi sitä miten olen somessa esillä ja yritti saada sellaisen mielikuvan, että mun liiketoiminta ei ole vakavasti otettavaa, eli suora henkilökohtainen haukkuminen mua kohtaan.

  1. Ei Suomessa saisi ikinä tehdä mitään. Jos jotain teet niin välitön reaktio on ”että kuka toi luulee olevansa”.

    Halutaan, että kaikki lampaat kulkee harmaana massana. Osa meistä ei vaan ole syntynyt lampaiksi. Ollaan mitä ollaan. Ymmärrän, että välillä se menee väkisinkin tunteisiin se jatkuva kritisointi. Siitä huolimatta pitää vaan jatkaa. Osa meistä syntyy leijoniksi tai vaikka apinoiksi. Kyllä ne pistää silmään lammaslaumasta aina. Musta se on kuitenkin vaan lopulta hyvä asia.

    • Hyvä kommentti, itse näen asiat ihan samalla tavalla.. suurin osa kulkee samana harmaana massana ja olisi paljon helpompaa, jos kulkisi itsekin sen mukana, mutta kun ei vaan pysty

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 10
Tykkää jutusta