Jyväskylän NFE karsinnat – tulokset ja oma arvioni

Eilen tosiaan koitti se päivä, jota olen koko viikon odottanut. Jyväskylän paviljongissa kilpailtiin SM -kilpailupaikoista. Kirjoitinkin jo tuossa perjantaina postauksen bikinisarjojen omista suosikeistani. Jos et ole vielä lukenut aiempaa postausta, niin kannattaa lukea se ennen tätä, koska tässä postauksessa kerron lopulliset tulokset ja annan oman arvioni niistä. Perjantaiseen postaukseen pääset tästä.

Aion myös tällä kertaa keskittyä ainoastaan bikinisarjojen tuloksiin ja arvioihin. Toisaalta olisi ihan hauska arvioida esimerkiksi classic bodybuilding -kilpailijoita näin bikini fitness -kilpailijan näkökulmasta, mutta ehkä jätän sen tällä kertaa väliin ja keskityn siihen, minkä parhaiten osaan 🙂

Laitetaanpas tästä suoraan tulokset esiin bikinisarjoista:

Bikini fitness -160cm

1. Tanja Sundell, Team Beyond Belief, Turku
2. Eevi Teittinen, Team Mayor’s, Helsinki
3. Pirita Lindroos-Sipiläinen, Team Sportlife, Viiala
4. Pauliina Hatunen, W.O.M., Helsinki (M)
5. Sari Viljanen, Badass Fitness Team, Vantaa
6. Taru Tikka, Team Sportlife, Tampere

Bikini fitness -163cm

1. Emmi Nenonen, Team Solana, Espoo
2. Edita Kallio, Team Badass Fitness, Helsinki
3. Eve Heikkinen, Team 24 Gold, Helsinki
4. Nina Lagerström, Team Figurator, Kokkola
5. Ruut Maria Venäläinen, Team Sportlife, Vantaa
6. Karla Olkkola, Team Fitstars, Helsinki

Bikini fitness -168cm

1. Nina Suomi, Team Sportlife, Helsinki
2. Sanna-Maria Myllykangas, Team 24gold, Kerava
3. Krista Seuna, Team Sportlife, Helsinki
4. Emmi Juhala, Team Trifinity, Tampere
5. Sabina Saarinen, Team Trifinity, Larsmo
6. Laura Pelkonen, Team 24 Gold, Tuusula

Bikini fitness +168cm

1. Jenni Levävaara, Team Mayor’s, Helsinki (M)
2. Jade-Yolanda Huhtamäki, Team 24 Gold, Turku
3. Jenni Ahosilta, Team W.O.M, Helsinki
4. Marika Hongisto, Team FullMetal, Hämeenlinna
5. Suvi Iso-Kuusela, Pro Elite Team, Helsinki
6. Laura Jyrinki, Team 24 Gold, Jyväskylä

    Aloitetaan -160 cm sarjasta, jonka voittajista kuva alla:   bikinifitness-nfe-karsinnat

Mun on pakko vähän kehaista itseäni edelliseen blogipostaukseen viitaten, koska lähes kaikki voittajasuosikkini sijoittuivat kuuden parhaan joukkoon sarjoissaan. Tässä ylläolevassa kuvassa on keskellä voittaja Tanja Sundell turkooseissa bikineissä, jonka veikkasinkin sijoittuvan tästä sarjasta ja Tanja veikin ansaitusti voiton. Viittasin edellisessä postauksessa siihen, että jos Tanja on saanut kehitettyä myös alakroppaa ja on yhtä tiukassa kunnossa, on mitali aivan varma.

Ylläolevasta kuvasta näkee todellakin, että pakara -ja jalkatreeniä on tehty. Kokonaisuus on todella sopusuhtainen ja sopivan kireä. Toiseksi sijoittui Eevi Teittinen, joka oli itselleni vähän sellainen jokerikortti, koska Eevi ei ole kauheasti postaillut kuvia kisakunnostaan. Hyvä paketti myös hänellä ja look on ihanan raikas. Neljänneksi tullut Pauliina Hatunen on jo vanha konkari kisaamisessa ja itse olisin ainakin kuvien perusteella sijoittanut hänet kolmannelle tai toiselle sijalle. 

bikinifitness-nfe-karsinnat

Ylläolevassa kuvassa -163 cm sarjan finaalikuusikko. Näin kuvien perusteella olisin veikkanut voittajaksi joko toinen oikealta olevaa Eve Heikkistä tai oikeassa reunassa olevaa Karla Olkkolaa. Mielestäni Eve ja Karla menevät sopusuhtaisuudessa voittajan ohi aika selkeästikin. Kilpailua on toki vaikeaa arvioida pelkästään näin kuvien perusteella ja voi olla, että voittaja on mennyt ohi esimerkiksi paremman esiintymisen ansiosta.

Tämä onkin sellainen asia, joka saattaa helposti harmittaa muita kilpailijoita. Esiintyminen on kilpailuissa suuressa roolissa, sitä ei voi kieltää, mutta kyllähän se harmittaa, kun ohitse menee kilpailija, jonka fysiikka ei välttämättä ole niin loppuun saakka hiottu. 

bikini fitness-nfe-karsinnat

Noniin ja sitten päästään -168 cm sarjaan, joka kiinnosti itseäni henkilökohtaisesti eniten, koska olisin kilpaillut juurikin tässä sarjassa, jos olisin päättänyt osallistua karsintoihin. Tässä sarjassa tuli vastaan muutama aika iso yllätys. Mähän veikkasin, että tässä sarjassa tulisi sijoittumaan kuuden parhaan joukkoon Krista Seuna, Sabina Saarinen, Nina Suomi, Niina Laukkanen ja Emmi Juhala.

Aika hyvin olin veikannut, vaikka itse sanoinkin, nimittäin tuosta mainitsemastani joukosta kaikki paitsi Niina Laukkanen sijoittuivat kuuden parhaan joukkoon. Palataan siihen myöhemmin, miksi Niina Laukkanen ei ollut tuossa joukossa, koska kuuden parhaan joukosta pois jääminen oli mielestäni aika yllättävää.

Kolmantena oikealta on sarjan voittaja Nina Suomi aniliinin värisissä bikineissä. Nina on kokenut kilpailija ja uskon, että kokemus on näkynyt lavalla rentoutena ja hyvänä esiintymisenä. Ja onhan Nina tuosta joukosta mielestäni kireimmässä ja sopusuhtaisimmassa kunnossa. Nina kyllä ansaitsi voittonsa tässä sarjassa. Kolmanneksi sijoittui Krista Seuna (toinen oikealta), jota olinkin veikannut kolmen parhaan joukkoon.

Näin kuvien perusteella olisin sijoittanut Kristan toiseksi tulleen Sanna-Maria Myllykankaan (kolmas vasemmalta) ohi. Mielestäni Kristalla lihakset ovat täyteläisemmän näköiset ja koko vartalo on linjakkaampi kokonaisuudessaan. Neljänneksi sijoittui Emmi Juhala (toinen vasemmalta), joka on mun oma kestosuosikki tässä lajissa. En osaa sanoa, onko suorituksessa ollut jotakin, jonka vuoksi sijoitus on vasta neljäs. Kroppansa puolesta Emmi voisi hyvin olla kolmen parhaan joukossa.

Sabina Saarinen sijoittui kuudenneksi (reunassa oikealla). Instagram kuvien perusteella olisin odottanut kireämpää kuntoa, mutta onhan tässä vielä aikaa SM -kisoihin, jonne Sabinalla on jo paikka valmiina. SM -karsintojen sijoitukset enteilevät yleensä aika hyvin SM -kilpailujen lopullisia sijoituksia. Itse sijoituin viime syksynä Tampereen karsinnoissa toiselle sijalle ja SM -kisoissa pronssille. Vaikka SM -kisoihin on aikaa vielä kolmisen viikkoa, niin ei siinä ajassa kuitenkaan ihmeitä pysty tekemään. Rasva ei pala hetkessä ja mielestäni jo karsinnoissa pitäisi olla nähtävissä jotakin tulevasta SM -kunnosta. 

Sitten tullaan siihen, mikä yllätti minut ainakin ihan täysin. Niina Laukkanen ei ollut finaalissa. Tässä allaolevassa kuvassa keskellä Niina Laukkanen.

laukkanen

Instagram päivitysten perusteella Niinan lopullinen sijoitus sarjassa on kuulemma ollut kymmenes. En jotenkin usko, että esiintyminen olisi mennyt niin pieleen, että sijoitus olisi laskenut noinkin paljon. Mielestäni Niinan look on myös raikkaampi, kuin viime syksyn SM -kisoissa ja poseeraukset ovat enemmän naisellisempia ja bikiniin sopivia. Koko pakettia on hiottu, mutta sijoitus silti kymmenes.

Täytyy sanoa, että tämä laji on raaka. Vaikka olisit erittäin omistatunut ja kylmäpäinen kilpailija, kuten Niina, niin silti voi sijoitus olla mitä tahansa. Mielestäni Niina olisi kuulunut ehdottomasti kuuden parhaan joukkoon. Niinalla tosin on jo valmiina paikka SM -kilpailuun, joten nähtäväksi jää, nähdäänkö siellä pommi 🙂

Tässä vielä alla pitkän eli +168 cm:n sarjan voittajat.    168yli

Kuvassa kolmas vasemmalta on Jade-yolanda Huhtamäki, jota veikkaisinkin top 3 joukkoon. Aivan vasemmalla on Laura Jyrinki, joka sijoittui tällä kertaa kuudenneksi. Kuvassa kolmas oikealta on Jenni Levävaara, joka on kyllä voittanut tämän sarjan ihan ansaitusti. Jennin look on vain näistä parhain, sille ei voi vain mitään. Kroppa on sopivan kireä ja Jenni erottuu kuuden joukosta edukseen. Jenni on kyllä aivan varmasti yksi ennakkovoittajasuosikki SM -kilpailuissa. 

Kun selasin Bodylehden kisakuvia silmiini eräs kuva.

IMG_20150920_154343

 

Olen joskus aiemmin kirjoitellut valmennuksen ja valmentajan vastuusta. En nyt lähde arvostelemaan kenenkään kisakuntoa, mutta ylläolevaa kuvaa katsomalla ehkä ymmärrätte, mitä tarkoitan.

Haluaisin herättää vähän keskustelua, että onko kovin reilua, että astelet lavalle puolikuntoisena ja kisakuvaaja ikuistaa sinusta kuvia, jotka jäävät nettiin jopa ikiajoiksi?Ihmettelen kerta toisensa jälkeen, että miten tälläistä pääsee edes tapahtumaan. Elävätkö nämä kilpailijat niin siinä ympäristössä, että järjen ääni sumentuu, kun valmentaja, ystävät, puoliso ja lähipiiri hokevat sinulle, että olet niin loistavassa kunnossa, vaikka totuus olisi aivan toinen. Ei pidä vähätellä kenenkään lavalle astumista, mutta mielestäni pitäisi edes hiukan osata katsoa itseään kriittisesti, ennen kuin sinne lavalle astelee. 

Tässä oli oma arvioni eilisistä karsinnoista. En tiedä, kuinka moni blogini lukijoista seuraa IFBB:n kilpailuja täällä Suomessa, mutta ehkäpä tästä postauksesta saa jonkin verran osvittaa siitä, millaisia bikinikilpailut yleisesti ottaen ovat. Palaan varmasti näihin arvioihin viimeistään SM -kilpailuissa lokakuussa.