Lihavana kuntosalille?

Voiko lihavana mennä kuntosalille?

Olen törmännyt viime aikoina  muutamaan kirjoitukseen siitä, kun salilla pidempään treenanneet ovat huomanneet, että lihavaa ihmistä kiusataan kuntosalilla. Täytyy sanoa, että olen lukenut näitä kirjoituksia aivan pää pyörällä, koska olen itse sitä mieltä, että lihava voi ehdottomasti mennä kuntosalille!

Mulle ei tulisi pieneen mieleenikään alkaa kiusata jotakin ihmistä kuntosalilla – eikä kyllä missään muussakaan paikassa!

Mä en ole koskaan itse ollut lihava sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta olen kyllä ollut salilla aloittelija.

Olen ollut ihan yhtä lailla pihalla, että mitä niissä ihmeellisissä laitteissa oikein kuuluu tehdä ja varmasti olen tehnyt monia asioita väärin aloitellessani sali harrastusta.

Lihavana kuntosalille

Itseäni helpotti aikoinaan huomattavasti se, että palkkasin itselleni personal trainerin. Kävimme asetukset ja laitteet läpi ohjaajan kanssa ja seuraavalla kerralla salille meneminen oli taas rutkasti helpompaa.

Aina voit myös kysyä neuvoa, jos et ole varma jonkun laitteen asetuksista tai miten liike suoritetaan oikein. Mä neuvon aina mielelläni, jos multa kysytään jotain ja itsekin olen kysynyt apua monet kerrat, vaikka olenkin kokenut salilla kävijä. Teen liikkeet mieluummin oikein, kuin pahimmassa tapauksessa aiheutan itselleni vaivoja tai onnettomuuden väärällä tekniikalla. 

Treenaan itse Mayor’silla, jossa käy treenaajia laidasta laitaan. Siellä käy myös niitä lihavia ja he saavat treenata rauhassa kannustavassa ilmapiirissä!

Salilla käy myös ammattilaisia, joilla on monen kymmenen vuoden kokemus treenaamisesta ja sen huomaa. Täytyy myöntää, että ajoittain myös minä tunnen itseni epävarmaksi, kun treenaan ammattilaisen vieressä. En kuitenkaan ota siitä mitään paniikkia, koska se on aivan normaalia!

Tärkeintä on se, että olet ottanut itseäsi niskasta kiinni ja olet tullut kuntosalille treenaamaan. Yksikään treeni ei ole turha ja jokainen on joskus aloittanut jostakin.

Kun aloitin salilla käymisen 15 -vuotiaana, niin ei mulla mitään lihaksia ollut ja olen varmasti näyttänyt hassulta, kun olen puhisssut vaatimattomien painojeni kanssa. En kuitenkaan koskaan luovuttanut, vaan menin treenaamaan kerta toisensa jälkeen ja tässä sitä nyt ollaan, aika monta kiloa lihaksikkaampana, kuin silloin! 

Lihavana kuntosalille

Painoista puheen ollen, sinua arvostetaan enemmän, mitä pienemmillä painoilla teet.

Tarkoitan tällä sitä, että välillä kauhistelen personal trainerin näkökulmasta sitä, miten liian isoja painoja riuhdotaan ylös täysin väärällä tekniikalla. Kokeneempi salitreenaaja osaa nähdä, että liikettä ei suoriteta enää itse lihaksella.

Jos haluat tuloksia, et välitä siitä, millä painolla liikettä teet, vaan siitä, miltä se tuntuu. On siis turha miettiä, että joku nauraisi sinulle ja sinun pikku painoille. Fiksu salilla kävijä tietää, että on järkevää aloittaa pienemmistä painoista ja kasvattaa treenien intensiteettiä pikkuhiljaa. Nämä naurajat eivät todennäköisesti muutenkaan tiedä mistään mitään. 

Mun mielestä on surullista, että lihaville perustetaan omia kuntosaleja, koska ei haluta mennä treenaamaan muiden ihmisten sekaan. Yhtenä syynä on varmasti tämä salikiusaaminen tai sen pelko. 

Onko joku lukijoistani törmännyt salikiusaamiseen tai pelkäätkö aloittaa saliharrastuksen salikiusaamisen pelossa? 

Edellisessä jutussa kerroin, minne päin maailmaa lähden tammikuussa Suomea pakoon: Meidän matkakohde ja kuvaukset