Ensimmäinen tatuointini ja tarina sen takana

Sain ajatuksen tatuointiin kesän reissulla, toisella viikolla Kroatian pohjoisosassa Novaljassa. En ole oikeastaan koskaan haluamalla halunnut tatuointia, vaikka toki olen niitä ihaillut aina ja itseltäni löytyy vuosien takaa napakoru, joka tosin nyt on ollut ilman korua jo muutaman vuoden. Korviksia enempää ei siis ole koskaan ollut lävistyksiä tai tatuointeja.

Kesän matkan toinen viikko oli sellainen, jonka aikana ymmärsin paljon asioita. Stressi Suomessa olevista asioista ja töistä helpotti ja aloin todella pohtia mennyttä vuotta. Ymmärsin, että koko vuosi on mennyt niin, että olen kerrankin tehnyt asioita, joista oikeasti nautin. Jättäydyin pois työstä, johon mulla ei ollut intohimoa, pistin lähipiirin uusiksi, matkustelin ja todella mietin, että millaista elämää haluan elää vaikka viiden vuoden päästä.

novalja bussilla
Maisemat bussimatkalla Novaljaan ovat upeita
novalja kroatia
Novalja on aavemaisen upea paikka. Täällä sainkin isoimpia oivalluksia
novalja hard island
Hard Island festareille menossa, jonne aiomme myös ensi kesänä suunnata
novalja
Novaljaan lähdemme taas ensi kesänä uudelleen

Kun uskallat päästää irti joistakin vanhoiksi juurtuneista asioista, tulee uutta energiaa tilalle.

Täytyy myös sanoa, että olen kerrankin tehnyt asioita välittämättä muiden mielipiteistä ja ymmärtänyt sen, että koskaan ei tule sellaista hetkeä, että miellyttäisi kaikkia ihmisiä. Voi olla, että sen vuoksi esimerkiksi osa vanhoista tutuista ei voi ymmärtää tätä mun menoa ja meininkiä, mutta sellaiset ihmiset eivät alunperinkään ole olleet tarkoitettuja kulkemaan matkassa pidempään. Siinäkin on yksi oivallus, joka on tämän vuoden aikana tullut ja on helpottavaa ajatella, että elämä ja ihmiset muuttuvat, eikä sille itse voi mitään. 

Kun aloin tehdä asioita, joista nautin ja tehdä jokaisesta päivästä itselleni merkityksellistä, niin aloin tulla kuukausi kuukaudelta onnellisemmaksi.

Kerron nyt teille salaisuuden. Mulla tosiaan diagnisoitiin talvella lievä masennus, johon sain myös masennuslääkkeet. Ehdin syödä lääkkeitä puolen vuoden ajan ennen kesän reissua. Olin juuri ja juuri ehtinyt uusia reseptin, mutta mulle tuli niin äkkilähtö, että lääkkeet jäivät hakematta. Päätin, että otan riskin ja lähden reissuun ilman lääkkeitä.

Miten kävikään, mitä pidemmälle reissu meni, sitä onnellisemmaksi tulin ja Suomeen palattuani ymmärsin, että en tarvitse lääkkeitä enää! Olin ollut reissun ajan ystävien ympäröimänä ja saanut ihan rauhassa haistella maailman tuulia hyvässä seurassa. Pääsin irti monesta lukosta reissun aikana ja sen vuoksi en ole vieläkään hakenut uutta satsia lääkkeitä ja tuskin tulen hakemaan. 

Kaikista näistä ajatuksista sain reissussa todella kirkkaan päätöksen, että haluan ottaa tatuoinnin, jossa on tiimalasi, joka kertoo siitä, että aika täällä on rajallista ja jos jotain haluat tehdä niin se pitää tehdä nyt.

Marssin muutama viikko sitten Duck’s Tattoo liikkeeseen täällä Helsingissä ja päädyin herran nimeltä Sädi tatuoitavaksi.

Sädi sai ajatuksestani kiinni ja eilen marssin katsomaan valmista hahmotelmaa yhteisestä ideasta.

ducks tattoo
Olin todella tyytyväinen ideaan

Nyt ylhäällä niskassa onkin sitten ihka ensimmäinen tatuointi.

ducks tattoo
Heti laiton jälkeen

Itsessään tatuoinnin ottaminen ei ollut kivuliasta ja itseasiassa nukahdin pedille yhdeksi tunniksi. Sädi on todella ammattilainen ja tunnit menivät nopeasti kun kuuntelin miten Sädi heitti vitsiä minun ja muiden työntekijöiden kanssa. Voin lämpimästi suositella Duck’s Tattoo:ta ja Sädiä siellä. Duck’s Tattoo on toiminut Helsingissä jo 28 vuotta, joten kokemusta siellä riittää. 

Olen ainoastaan tyytyväinen siihen, että otin tatuoinnin ja sinänsä on hauskaa, että tatuointi on selässä, koska en näe sitä itse koko aikaa. Tänään on tullut muutaman kerran ihailtua valmista tatuointia peilin kautta ja huomenna saan ottaa sen päältä haavakalvon pois. 

Lue edellisestä postauksesta miten polttaa rasvaa helposti!