Mä olen nyt virallisesti kuntosalivalmentaja! :)

*Kaupallinen yhteistyö: Trainer4You*

On kyllä taas niin huikea viikonloppu takana Trainer4You pt-koulutuksessa. Tänä viikonloppuna opinnot jatkuivat Kuntosalivalmentajan opinnoilla, jotka on jaettu kahteen koulutusviikonloppuun.

Tonne tekee aina niin mieli pulahtaa kesken luennon :D
Tonne tekee aina niin mieli pulahtaa kesken luennon 😀
Oispa mullakin tollanen oma sali :D
Oispa mullakin tollanen oma sali 😀

Tästä viikonlopusta teki erityisen jännittävän se, että vuorossa oli näyttökoe. Harjoittelimme viime lähijaksolla liikepankkia, eli miten eri liikkeitä suoritetaan salilla. Liikkeitä ei ollutkaan ihan vain muutama ja vaikka paljon tiedän jo itsekin, niin täytyi kyllä ihan opiskella oikeita tekniikoita ja miettiä, mitä lihasta niissä treenataan.

trainer4you-sali

Perjantaina jännitys oli käsin kosketeltava, koska tiesimme, että päivän lopuksi koittaisi näyttökoe. Kokeessa ohjattiin opiskelukaverille yhden liikkeen ohjaus, johon tietysti täytyi kuulua myös oikeaoppinen asiakaspalvelu, asiakkaan kuunteleminen ja motivointi. Liike täytyi osata näyttää oikein ja asiakkaan piti suorittaa se oikein. Loppuun täytyi osata tehdä oikeanlainen venytys ja kertoa, mitä lihaksia siinä treenataan.

Kun perjantai-ilta koitti, niin tuli myös mun vuoro. Liikkeet arvottiin ja mulle tuli etukyykky. Huvittavinta tässä oli, että kouluttajat olivat heti päivän aluksi kertoneet liikkeistä, joista normaalisti saa hylsyn ja etukyykky oli yksi niistä 😀  Sain kuitenkin hyvin vedettyä ohjauksen ja olin itsekin ihan tyytyväinen. Ohjaaja olikin vähän enemmän tyytyväinen ja sanoi, että yksi päivän parhaista ohjauksista, eli läpi meni kirkkaasti 😀 Vitsit mikä helpotus se oli! 😀

Lauantai -päivä vietettiin mielenkiintoisten aiheiden parissa. Kävimme läpi erityisryhmiä, joita ovat esimerkiksi raskaana olevat ja korkean verenpaineen omaavat henkilöt. On yllättävän paljon asioita, joita täytyy ottaa huomioon valmentaessa tälläisiä henkilöitä.

Surullista, mutta totta on, että useimmiten niitä oikeita ongelmia hoidetaan ainoastaan lääkkeillä, kun oikeanlaisella liikunnalla voitaisiin jopa parantaa monta sairautta. Sitä varten kentällä olemme me, eli personal trainerit, kertomassa ihmisille mahdollisuuksista vaikuttaa omaan terveyteen.

Kävimme läpi kehonhuoltoa ja tällä kerralla harjoittelimme passiivisia venytyksiä pareittain, eli toinen sai olla venytettävänä ja toinen oli ohjaaja, eli venyttäjä 😀 Huumoria kyllä riitti, kun pääsimme näissä vauhtiin. Mulla oli parina Satu, joka kirjoittaa myös blogia Projekti uusi minä.

Tässä venytetään pakaraa
Tässä venytetään pakaraa
Tässä venytetään etureittä toisen avustuksella
Tässä venytetään etureittä toisen avustuksella
Ja lopuksi vielä venytys rintalihakselle :)
Ja lopuksi vielä venytys rintalihakselle 🙂

Kannattaa käydä tutustumassa. Meillä oli niin hauskaa ja parasta mun mielestä opinnoissa onkin ihanat opiskelukaverit. Luennoilla ja muutenkin tulee usein mielenkiintoisia keskusteluita ja on mahtavaa, että voi myös kyseenalaistaa asioita.

Sokerina pohjalla kävimme lauantaina loppupäivästä läpi vielä lihaskuntoharjoittelua tukevaa ravitsemusta, joka on kerta toisensa jälkeen yks mun lempiaiheista, koska itse tiedän, että kaikki vaikuttaa kaikkeen ja ravinto on se tärkein asia, jos mielii kehittyä.

Kuvaan pääsi myös vähän luinen Kalle :D
Kuvaan pääsi myös vähän luinen Kalle 😀

Tästä viikonlopusta riittää kyllä taas energiaa kuukaudeksi eteenpäin ja en malta odottaa kuukauden päähän, jolloin alkavat ne mun eniten odottamat, eli varsinaiset personal trainer -opinnot! 🙂

Trainer4You löytyy muuten myös Instagramista ja Facebookista. Kannattaa laittaa seurantaan! 🙂