Valkosipulikeitto karkottaa flunssan

Valkosipuli sopii mielestäni jokaiseen vuoden aikaan, mutta erityisesti syksyyn. Flunssakausi on täällä ja sainkin eräänä iltana ajatuksen, että keitän ihan ihka aitoa valkosipulikeittoa. Jos ei tällä flunssa lähde tai muuten vain vastustuskyky parane niin ei sitten millään! 🙂

Tarvitset 2 annokseen:

60 g valkosipulia

1 iso sipuli

2 rkl oliiviöljyä

1/3 dl vehnäjauhoja

4,5 dl vettä

2 rkl kasvisfondia

ripaus mustapippuria

1 dl kuohukermaa

1/2 dl tuoretta persiljaa hienonettuna

Valmistus:

Kuori valkosipulin kynnet, mutta jätä ne kokonaisiksi. Kuori ja hienonna samalla myös sipuli. 

Kuullota valkosipuleita ja hienonettua sipulia kattilassa öljyssä, kunnes sipuli on saanut kauniin vaaleanruskean värin. Lisää kattilaan jauhot ja sekoita hyvin. Lisää myös vesi, kasvisfondi ja mustapippuri.

Anna keiton hautua miedolla lämmöllä noin 30-40 minuuttia. Kun valkosipulit ovat pehmenneet niin soseuta keitto esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kuohukerma ja persiljasilppu. Kaada keitto takaisin kattilaan ja kuumenna syötävän lämpöiseksi. 

valkosipulikeitto
Valmis keitto maistuu vaikka patongin kanssa

Tämä on helppo ja terveellinen ruoka ja kyllä se vain niin on, että lämmin keitto sopii täydellisesti näihin syksyn pimeneviin iltoihin! 🙂

valkosipulikeitto

 

Onko sinullakin notkoselkä? Lue edellisestä postauksesta mistä siihen saa helpostusta. 

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp