Maitotuotteet todella ovat pahasta iholleni

Takana on nyt kaksi viikkoa elämää ilman maitotuotteita lukuunottamatta satunnaisia jäätelöannoksia viikonloppuisin (rakastan yli kaiken jäätelöä ja sitä tulee nautittua säännöllisesti vuoden ympäri).

En ole varmaan koskaan voinut fyysisesti näin hyvin ja sillä tarkoitan sitä, että suolisto on ihan selvästi paremmassa kunnossa, en enää kärsi pahoista turvotuksista ja olo ei ole pöhöttynyt. Olen samalla lisännyt vihreän ja hedelmien määrää ruokavaliossa.

Akne-Ihonhoito-maitotuotteet-kauneus-hyvinvointi

Olen siis korvannut maitotuotteet kananmunilla (kokonaisilla ja valkuaisilla), soija- ja kauravälipaloilla, kalalla ja kanalla. Olen vähentänyt myös punaisen lihan syöntiä, jota söin ennen päivittäin. Mulla alkoi useammin tulemaan ”raskas” olo punaisen lihan syömisen jälkeen, jonka vuoksi päätin kokeilla olla ilman sitä. 

On uskomatonta miten paljon maitotuotteiden pois jättäminen on vaikuttanut omaan hyvinvointiini. Suurimman muutoksen ulkoisesti olen huomannut kasvojen ihossa, joka on paljon kirkkaampi ja sellaiset pienet punertavat näpyt otsassa ovat kadonneet. Olen lukenut, että otsan näppylät yhdistetäänkin yleensä suolistoon ja varsinkin maitotuotteisiin. Kasvojen iho ei tunnu enää tulehtuneelta ja finnejä ei ole enää alkanut muodostumaan.

Otin viikko sitten käyttöön myös Colosén ihonhoitotuotteet, joka on sveitsiläinen ammattilaisten ihonhoitosarja. Sen vaan tuntee kun kerrankin kädessä on laadukkaat ihonhoitotuotteet. Tulen varmasti kertomaan näistä tuotteista lisää kun ehdin testata niitä kauemmin. 

Maitotuotteet-Ihonhoito-akne-kauneus-hyvinvointi

Kasvojen ihon muutos on kuitenkin tapahtunut jo ennen tuotteiden käyttöönottoa, joten muutos ei voi johtua ainoastaan niistä. Isoin muutos on tapahtunut sisäisesti. Vatsa ja suolisto ovat selvästi rauhoittuneet ja mulla on nykyään tosi energinen olo. Salilla jaksaa treenata vaikka päivät ovat pitkiä. Kun olo on kropassa kevyt niin jaksaa touhuta ihan eri tavalla. Vatsa ei ole enää sellaisella pienellä pömpöllä jatkuvasti, lukuunottamatta tietty aika kuukaudesta. 

Ilmeisesti meidät suomalaiset on aivopesty hyvin tehokkaasti maitotuotteiden osalta. Muistan kun ala-asteelta lähtien on peloteltu luiden haurastumisella ja terkkarin seinillä oli aina jotain maitotuotteisiin liittyvää mainontaa. On hassu juttu, että suomalainen maito aiheuttaa itselläni huonoa oloa ja vatsavaivoja, mutta ulkomaiden maitoa- tai maitotuotteita voin syödä ja juoda ihan surutta. Pakkohan maitotuotteissa on silloin olla jotain kehoon ja suolistoon kuulumatonta? Ihmiskeho kun on kuitenkin vielä niin alkukaltainen, että luonnollisia aineita voimme ainoastaan sulattaa. 

Ihonhoito-Akne-kauneus-hyvinvointi-suolisto-maitotuotteet

Nyt kun maitotuotteita ei ole niin runsaasti ruokavaliossa, ajattelin käydä ostamassa kalsium-lisän. Jonkin verran kalsiumia saa esimerkiksi soijatuotteista ja pähkinöistä, joita syön päivittäin, mutta sillä ei päivittäinen määrä vielä tule täyteen. 

Huomaa, että vanhat juurtuneet tavat alkavat muuttua ja moni tapa onkin jäänyt matkaan fitnessvuosilta. Terveellinen ruokavalio ei välttämättä aina merkitse sitä, että se olisi juuri omalle kropalle se sopivin. Vähän ehkä kauhistuttaa miten sitä on tullut joskus syötyä niin orjallisesti vain koska joku muu on niin määrännyt. Ruokavalion suhteen löytyy niin valtavasti monipuolisia mahdollisuuksia, että terveellisesti syöminen ei todellakaan ole tylsää kun jaksaa vähän nähdä vaivaa. 

 

Edellisessä postauksessa: Aina joku pahoittaa mielensä

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp