Miksi miehet tienaavat enemmän kuin naiset?

Ikuinen pulma ja keskustelun aihe: miksi naiset saavat vähemmän palkkaa kuin miehet? Kerron asiaan oman näkökulmani, jonka olen pistänyt työelämässä merkille. 

Yksi isoimmista palkkaeroon vaikuttavista syistä on varmasti se, että naiset työskentelevät miehiä useammin esimerkiksi hoito- tai humanistisilla aloilla. Miehet kouluttautuvat useammin tekniikan töihin, joissa palkka on automaattisesti korkeampi. 

Olen kuitenkin huomannut, että palkkaeroihin on olemassa ihan luonnollisia syitä, joita naisten on hyvä pohtia. Pääsin kasvokkain tämän aiheen kanssa ensimmäistä kertaa kun valmistuin ja aloin googlettaa mitä juuri valmistunut tradenomi voi työstään pyytää palkkaa. 

Keskustelin aiheesta myös mieheni ja muiden läheisten miesten kanssa. Se mikä keskusteluissa yllätti eniten oli se, että miehet pyysivät automaattisesti korkeampaa palkkaa kuin minä olisin pyytänyt. Tästä sainkin kuulla miehiltä palautetta, jotka vaativat minua pyytämään työstä korkeampaa palkkaa kuin mitä olin ajatellut.

Miehet-Naiset-palkkaerot-syyt-neuvottelutaidot

Oikeastaan vasta tuossa vaiheessa ymmärsin että no niinpä, minähän olen asiantuntija koulutuksen ja vielä sen lisäksi omien kiinnostusten ja aktiivisuuden vuoksi. Harva työntekijä saa vastavalmistunutta ihmistä, jolla on suurin osa käytännön taidoista hankittu myös opintojen ulkopuolella. Siinä vaiheessa kohtasin ensimmäistä kertaa itseni naisena ja ammattilaisena työelämässä.

Ei voi täysin yleistää, mutta jostain syystä miehet osaavat vaatia heti alusta asti kovempaa palkkaa ja osaavat perustella pyynnön niin, että siihen on lähes mahdotonta vastata kieltävästi. Tutkimusten mukaan miehet pyytävät myös hanakammin palkankorotuksia.

Palkkaeroista puhutaan valtavasti, mutta ainakin itse voin myöntää tappioni tässä asiassa. Olisin pyytänyt pienempää palkkaa ilman miehistä näkökulmaa. 

Tyoelama-Miesten-ja-naisten-palkkaerot-neuvottelutaidot

Toinen asia johon olen törmännyt miesten kanssa työskennellessä on se, että miehet koittavat helposti kepillä jäätä neuvottelutilanteessa. Tarkoitan tällä sitä, että jos ei itse osaa asettaa tarpeeksi ”miehisiä” vastuksia, tulee ehkä maksaneeksi samasta asiasta enemmän kuin mies, joka ostaa saman palvelun. Olen huomannut, että miehet saattavat yrittää käyttää hyväkseen myyjän asemaa ja sitä, että vastassa on vastavalmistunut nainen. Tämä on opettanut ”miehisempiä” neuvottelutaitoja. 

Ympyrä siis sulkeutuu jälleen. Hintaa olisi saatu alemmaksi, jos oltaisiin osattu neuvotella paremmin ja ovelammin heti alusta alkaen. Ei se ole miehen vika, että omistaa paremmat neuvottelutaidot. Samat neuvottelutaidot kun voi omistaa myös nainen. 

Neuvottelutaidot-Palkka-miehet-naiset-tyoelama

Mistä tämä ero neuvottelutaidoissa sitten voi johtua? Pääsevätkö naiset kuitenkin jollain tapaa tässä yhteiskunnassa helpommalla kuin miehet? Onko miesten tavallaan tarvinnut aina hiukan enemmän perustella miehisyyttään ja osaamistaan? Ovatko miehet käytännössä harjoitelleet neuvottelutaitoja pienestä pitäen? 

Hyvin usein tähän yhteyteen heitetään  feministi-kortti, johon en voi kyllä itse valitettavasti samaistua. Ei se miehen vika ole, jos osaa arvottaa oman osaamisensa ja itsensä automaattisesti korkeammalle. Tai että osaa neuvotella paremmin. Jokainen neuvottelija on aloittanut jostakin. Jos pelaat shakkia ja toinen voittaa, alatko syyttää häntä hyväksikäytöstä tai siitä, että vastustaja vain sattuu olemaan mies?

Tottakai myös poikkeuksia löytyy ja voihan syy olla yksinkertaisesti vaikka työnantajassa, joka arvottaa automaattisesti naiset alemmaksi palkassa ja osaamisessa. Tai ajatellaan, että kohtahan se lähtee äitiyslomalle niin turha on antaa enemmän vastuuta tai palkkaa. Silloin vika on työnantajan päässä.

Naisissa on voimaa ja taitoja aivan valtavasti, mutta miksi emme osaa hyödyntää niitä paremmin? 

 

Edellisessä postauksessa: Istumatyö tekee mut välillä hulluksi