Ultra Europe -festarit eivät pettäneet taaskaan

Takana on aika uskomaton viikonloppu Ultra Europe -festareilla täällä Kroatiassa. Tämä oli jo toinen vuosi putkeen näillä festareilla eikä tämä varmasti jää viimeiseksi. Rakastan konemusiikkia yli kaiken ja mikä voisikaan olla upeampaa kuin matkustaa maailmalle saman henkisten ihmisten kanssa nauttimaan musiikista? 

Ultra Europe järjestetään Splitissä Kroatiassa, jonne on helppo tulla myös Suomesta. Norwegian lentää edullisesti ja nopeasti Splitiin noin kolmessa tunnissa, jopa alle, joten kauaa ei tarvitse lentokoneessa istua, että pääsee perille. 

Ultra järjestetään isolla Poljum-stadiumilla, jonne on rakennettu massiivisen kokoinen festarialue. Ihmiset festareilla ovat iältään 18-40 vuotiaita, jopa vanhempia. Festarit kestävät kolme päivää ja yhä kuuluisammat dj:t soittavat illasta aamuun ja meno vain paranee päivä päivältä. 

Ultraeurope-Asu-outfit-raves
Ensimmäisen illan asu
Festivaloutfit-Ultraeurope2018-rave
Toisen illan asu
Ultraeurope-Asu-festarit-rave-outfit
Ja vielä viimeinen ilta. Pukeutuminen on ihan parasta festareilla!

Tänä vuonna odotin erityisesti Eric Prydzin ja Hardwellin keikkoja ja sen lisäksi tekno/house-artisteja, kuten Marco Carolaa ja Carl Coxia, jotka ylittivät odotukset täysin. Suomessa pääsee esimerkiksi harvoin kuulemaan yhtä menevää ja iloista teknoa, kuin Ultrassakin soitetaan. On toisaalta harmillista, että hyvien keikkojen perässä täytyy matkustaa maailmalle kun isoja ja mukaansatempaavia artisteja näkee Suomessa harvoin. 

Ericprydz-Ultraeurope-2018-split
Ensimmäisenä iltana pääesiintyjä oli Eric Prydz
Ultraeurope-Split-2018-stadium-rave
Lavoilla on upeat valoshowt

Meillä oli Kroatiassa vuokrattuna Airbnb:n asunto, jossa riitti tilaa niin, että parhaimmillaan meitä oli 15 henkeä lähdössä festareille. Vietimme aikaa muiden suomalaisten kanssa, jotka olivat tuttuja viime vuodesta ja sen lisäksi joukossa oli uusia ihania tuttavuuksia. Näissä reissuissa on parasta se, että niistä jää aina mukaan hyviä ystäviä, joihin yhteyttä pidetään myös Suomessa. Ja toki aina tulee tutustuttua myös ulkomaalaisiin uusiin ystäviin. 

Festareiden tunnelmaa on vaikea selittää, koska se pitäisi kokea itse, mutta ulkomailla olevat festarit ovat aivan eri tasoa, kuin Suomessa. En itse aio mennä esimerkiksi Suomen Weekendeille, koska en koe saavani siitä niin paljon irti. Panostan mieluummin isoihin festareihin ja maksan siitä mielelläni jonkin verran ja matkustan niiden perässä pois Suomesta. Kolmen päivän festarilippu maksaa 149€, joka ei ole mielestäni iso summa kovan luokan artisteista. Yksi isoimmista unelmistani on päästä joku vuosi Tomorrowlandeihin, jotka ovat jokaisen konemusiikin ystävän jossain vaiheessa koettava. 

Ultraeurope2018-Poljum-stadium-split

Viikonloppu oli jälleen kerran uskomattoman mieleenpainuva ja hetkiä festareilla sekä hyvien ystävien kanssa tulee muisteltua varmasti pitkään. Olemme suunnitelleet, että ensi kesänä lähdemme pariksi viikoksi Ibizalle, joka on niin ikään konemusiikin mekka ja jossa joka ilta ovat lukuisat clubit auki isoine dj:ineen. Ibizalla tosin rahaa palaa, kun yhden illan sisäänpääsy clubille maksaa alkaen 40 euroa. Voi olla, että yhdistämme reissuun myös Ultra Europe -festarit, kolmatta vuotta putkeen. 

Minulta on muutaman kerran kysytty kokemuksia Ultra Europe -festareista täällä blogissa ja voin todellakin suositella niitä kaikille konemusiikin ystäville. Artisteja on eri genreistä hard stylesta teknoon, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain omaa. 

Millaisia kokemuksia lukijoillani on festareista? Oletko ollut Ultra Europessa vai onko jokin toinen festari vielä parempi kokemus? 

Edellisessä postauksessa kerroin mikä on ollut yksi parhaimmista jutuista tällä Kroatian matkalla. 

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp