Treenikuulumisia ja miten onnistuin saamaan tuntuman takareisiin?

Kävin eilen vaa’alla. Jos sitä nyt voi laskea treenikuulumisiksi. Vaatteet päällä korkein luku koskaan: 64,8 kiloa. Viime kerralla paino oli siellä 63 kilon yläpuolella vaatteet päällä, joten tästä voimme päätellä, että ihan ilman niitä paino on tällä hetkellä 64 kilon hujakoilla.Toivon tosiaankin, että lihasta on tarttunut mukaan tässä kuukausien aikana. Olo ei ainakaan tunnu kovin ”pöhöttyneeltä” tällä hetkellä, joten uskoisin ainakin niin.

Painon maltillinen nousu on hyvä keino seurata kehitystä. Se on luotettava mittari silloin, kun syöt puhtaasti vähintään 80% ajasta. Tällöin painoa onkin hyvä seurailla viikoittain ja vähentää tai lisätä ruokaa sen mukaan. Kun ollaan rakennuskaudella, niin paino ei ainakaan saisi tippua. Jos se pysyy paikallaan, lisätään ruokaa, niin yksinkertaista se on.

Yksinkertaista ja hauskaa :)
Yksinkertaista ja hauskaa 🙂

Mun murheen kryyni on ollut iät ja ajat mun takareidet, jotka ovat tulleet etureisiä jäljessä. Mun etureidet on hallitsevat jalkaliikkeissä ja joskus täytyy todella keskittyä, että ne eivät saa ylimääräistä rasitusta treeneissä. Kokonaanhan sitä ei voi välttää esimerkiksi kyykyissä, joissa koko alakerta pakostikin aktivoituu.

Moni saattaa pohtia samaa asiaa, että miten ihmeessä heikompaan lihasryhmään oppii saamaan tuntuman. Tuntuma kun olisi aika tärkeä, jos haluaa kehitystä. Mä olen ilokseni huomannut, että vihdoista viimein, näiden salivuosien jälkeen, mun takareidet ovat alkaneet pyöristymään! Miten sitten olen päässyt tähän tilanteeseen?

 

Löydä lihas

Koske sitä, venytä sitä, pumppaa sitä 😀 Hah. Kuulostaa aika hassulta vai mitä, mutta tämä on ihan ensiaskel. Kun teet heikon lihasryhmän liikettä, tunnustele kädellä, miten lihas supistuu ja venyy. Pysäytä liike, kun tunnet pienen venytyksen ja supistusvaiheessa. Itselle sopiva liikerata löytyy vain kokeilemalla.

 

Treenaa eri variaatioilla

Kokeile erilaisia tekniikoita. Jos teet esimerkiksi takareisiä maaten laitteessa, kokeile pysäyttää liikerata puoleen väliin, jospa saisit silloin paremman tuntuman. Saatan tehdä välillä putkeen monta sarjaa, joista joka toisen teen puolikkaalla liikeradalla ja joka toisen täydellä liikeradalla. Toimii!

 

Aktivoi lihasta treenin välissä

Puhun tässä postauksessa takareisistä ja olen todennut hyväksi kikaksi kävellä ”takareisikävelyä” takareisiliikkeiden välissä. Kävele suoraan eteenpäin ja koukista jalkoja taaksepäin kohti pakaraa vuorotellen ja purista lujaa takareidellä. Näitä kun tekee sarjojen välissä, saa aivan uskomattoman tuntuman itse sarjoihin. Näyttää hassulta, mutta toimii!

 

Pidä heikko lihasryhmä arvaustilassa

Joskus on hyvä antaa lihaskasvulle kunnon puhtia ja välillä on hyvä tehdä kunnon voimatyyppinen treeni. Jos treenaat normaalisti pitkiä sarjoja monilla toistoilla, kokeile tehdä yksi treeni voimatreenityyppisesti, joissa sarjojen toistot ovat maksimissaan 8. Voimatreeneissä painot ovat luonnollisestikin paljon suuremmat, kuin volyymityyppisessä treenissä ja niitä kiekkoja saa laittaa ihan huolella tankoon. Kehitystä tapahtuu, kun olet aina yhden askeleen edellä omaa kroppaasi. Kun kroppa tottuu tiettyyn asiaan, loppuu myös kehitys.

 

Huolla

Venyttele, käy hieronnassa tai rullaile heikkoa lihasryhmää. Kun pidät lihaskalvot avoimena, on lihaksella ”tilaa kasvaa”. Myös treeneissä on mukavampaa hyvin huolletuilla lihaksilla.

 

Monia näitä vinkkejä voi soveltaa myös muiden lihasryhmien treeneissä ja tuntuman löytämisessä. Voin omakohtaisesta kokemuksesta sanoa, että tuntuman etsiminen on välillä hermojaraastavaa puuhaa. Monet kerrat on muutama kirosana tullut, kun treenit ovat jääneet puolitiehen. Nykyään odotan takareisitreenejä innolla sen tajuttoman poltteen vuoksi, jonka niihin nykyään saan. Nämä on niitä pieniä asioita, jotka saavat jatkamaan saliharrastusta ja motivoivat lisää! 🙂

Tässä en treenaa takareisiä :)
Tässä en treenaa takareisiä 🙂